ILMOITUS

Tulkkilan koululle monipuolinen lähiliikuntapaikka

Uutiset

Samuli Kinnari

Kokemäellä Tulkkilan koululla on vihitty käyttöön monitoimikenttä. Kysymyksessä on Suomen seitsemäskymmenesseitsemäs Ässäkenttä.

“Satakunnan Osuuskauppa kokee tärkeäksi tehtäväkseen olla mukana parantamassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla”, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Tulkkilan koulussa on 335 oppilasta. Kesän aikana koulun piha-alue on peruskorjattu monipuoliseksi lähiliikuntapaikaksi. Ässäkentän rakentamisen lisäksi pihaan on tehty mittavia pohjatöitä, lisätty valaistusta sekä hankittu lisää leikki- ja liikuntavälineitä.

Ässäkenttä tarjoaa jokaiselle ilmaisen ja monipuolisen paikan kokea liikunnan riemuja sekä oppia yhteispeliä. Kentät ovat aina avoinna jokaiselle käyttäjälle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle.

Monitoimikenttäohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyömuoto. Sen tavoitteena on rakentaa sata kenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Nyt vihitty Ässäkenttä on Satakunnan Osuuskaupan toimialueen neljäs.

“Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja”, toteaa Palloliiton Länsi-Suomen piirin nuorisopäällikkö Jarno Haanpää.

Ässäkenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee S-ryhmältä, osa taas kuntien liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Kunnat ovat päättäneet lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top