MAINOS

Kerro muistosi museolle – Leluverstasperinnettä kartoitetaan Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kalle Karppi

Kalle Karppi työn touhussa.

Lelujen valmistuksella on Sastamalan seudulla vireä historia. Usein lelujen tekeminen on ollut ansiokotiteollisuutta.

Paikallisista lelujen tekijöistä muistetaan muiden muassa Vilho Ojala, Kalle Karppi ja Eero Heikkilä. Niemen tehtaatkin oli aikanaan lelunvalmistuksen kärkinimiä.

Sastamalan seudun museo kartoittaa parhaillaan paikallista leluverstasperinnettä. Työ keskittyy puulelujen ansiokotiteollisuuteen vuosina 1900-1960.

Kartoituksen yhteydessä pelastusdokumentoidaan Kalle Karpin leluverstas. Se sijaitsi Tyrväänkylässä. Samalla Sastamalan seudun museossa otetaan käyttöön Museoliiton käytänteet kulttuuriperinnön pelastusdokumentoinnista.

Yhdessä Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistyksen kanssa Sastamalan seudun museo järjestää Pukstaavissa muistelutilaisuuden tiistaina 17. lokakuuta kello 12-14.

“Olemme erityisen kiinnostuneita paikallisesti valmistetuista puuleluista, mutta myös kaikista muista lelu- ja leikkimuistoista aina 1960-luvulle asti”, kertoo projektityöntekijä Marja-Leena Santanen.

Muistoja leluista ja leikeistä voi myös soittaa tai lähettää sähköpostilla. Marja-Leena Santasen puhelinnumero on 045 139 6455 ja sähköpostiosoite marja-leena.santanen@pukstaavi.fi. Tietoja toivotaan 22. lokakuuta mennessä.

Ojalan verstas, lelu

Ojalan verstaan puulelutuotantoa.

Ojalan verstas, lelu

Ojalan verstaan puulelutuotantoa.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top