Sastamalalaisia 33 000 – siis kanoja paikallisilla tiloilla

Uutiset

Samuli Kinnari

Kana

Kananmunapäivää vietetään perjantaina 13. lokakuuta.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto muistuttaa, että suomalainen kananmuna on turvallinen elintarvike. Tuotanto on salmonellavapaata ja sitä valvotaan tarkasti. Kotimaisia munia voi huoletta käyttää jopa raakana.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Sastamalassa oli viime vuonna 33 000 kanaa. Kanoja pitäviä tiloja oli kaksitoista. Lihantuotantoa varten kasvatettavat broilerit tilastoidaan erikseen.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Viime vuonna MTK:n mukaan kananmunista yli 60 prosenttia tuotettiin virikehäkkikanaloissa. Lattia- ja ulkokanaloista oli peräisin reilu 35 prosenttia sekä luomukanaloista viisi prosenttia.

Kananmunien kulutus on kasvanut tasaisesti. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat yli kaksitoista kiloa munia henkeä kohti.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top