Ilmari Nurminen: Kuntakokeiluja jatkettava, järjestöjen palkkatuet turvattava

Uutiset

"Ei ole järkeä siirtää 20 000 tuhatta työntekijää vuodeksi takaisin TE-toimistoon, josta he siirtyvät hallituksen kaavailujen mukaan taas vuoden päästä maakuntaan", sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) toteaa.

Ilmari Nurminen

Kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Sosialidemokraatit haluavat osaamisasteeseen panostamisen lisäksi parantaa työllisyydenhoitoa jatkamalla kuntakokeiluja ja turvaamalla järjestöjen palkkatuet.

Sastamalalaisen kansanedustaja Ilmari Nurmisen (sd) mukaan kuntakokeilussa on esimerkiksi Pirkanmaalla kyse valtavasta kokonaisuudesta. Yli 20 000 asiakasta on siirretty työ- ja elinkeinotoimistoista kuntiin ja liki 300 henkeä tekee kokeilulain mukaista työtä.

"Ei ole järkeä siirtää 20 000 tuhatta työntekijää vuodeksi takaisin TE-toimistoon, josta he siirtyvät hallituksen kaavailujen mukaan taas vuoden päästä maakuntaan. Siksi energia tulee nyt suunnata parempaan työllisyydenhoitoon, asiakaspalveluun ja tulevaisuuden valmisteluun", Nurminen vaatii.

Ilmari Nurmisen mukaan kuntouttavan työtoiminnan maine on kärsinyt, koska siihen ohjautuu pakolla ihmisiä, joilla ei ole kuntoutuksen tarvetta. Ilmiön taustalla on hänen mukaansa väärä palveluohjaus, mutta myös palkkatukirahojen vähäisyys.

"Kolmannen sektorin toimijoiden sataprosenttisen palkkatuen kolmen tuhannen hengen kiintiö on johtanut siihen, että järjestöt eivät enää työllistä yhtä paljon vaikeimmassa asemassa olevia kuin ennen", Nurminen laskee.

Positiivista Ilmari Nurmisen mielestä on, että palkkatuettua työtä ohjataan enemmän yrityksiin, koska niillä on parhaat jatkotyöllistymistulokset.

"Mutta se, että samaan aikaan ajetaan alas järjestöjen työllistämistä, johtaa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien työttömien palkkatyön tekemismahdollisuuksien kaventumiseen ja merkittävästi yhteiskunnallista hyvinvointia lisäävän järjestötyön alasajoon", Nurminen sanoo.

"Tämän vuoksi me esitämme, että järjestöjen sataprosenttisen palkkatuen katosta luovutaan ja työvoimapolitiikan resursseja lisätään."

·

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat