Sastamalan ilmaisbusseilla tehtiin melkein 700 matkaa

Uutiset

Sastamalan paikallisliikenne

Paikallisliikenteen bussit kulkevat Vammalan torilta Varilan, Roismalan, Tyrväänkylän, Kaukolan, Kallialan ja Lousajan suuntiin.

Maksuttoman joukkoliikenteen kokeilu houkutteli Sastamalassa paljon uusia käyttäjiä linja-auton kyytiin. Syyslomaviikolla Vammalan alueen paikallisliikenne oli kaikille ilmaista.

Kokeiluviikolla satunnaisten matkustajien määrä viisinkertaistui. Kertamatkoja tehtiin syyslomaviikolla 460. Tämän vuoden syyskuussa vastaavia matkoja tehtiin keskimäärin noin 90 viikossa. Paikallisliikenteen kuukausikorteilla kirjattiin 210 matkaa. Vakiasiakkaiden matkustus pysyi ennallaan.

Yhteensä ilmaisia matkoja tehtiin 670 kappaletta, arkipäivinä noin 100–150 ja lauantaina vajaa 40. Kuukausikortin käyttäjät mukaan laskien matkustus paikallisliikenteessä lisääntyi noin 130 prosenttia syyskuun keskiarvoon verrattuna.

“Kokeilu ajoitettiin syyslomaviikolle, sillä silloin koulumatkoja tekeviä koululaisia ei ole kyydissä ja bussit kulkisivat muuten tavallista tyhjempinä”, taustoittaa Sastamalan joukkoliikenneselvitystä tekevä kunnallisharjoittelija Antti Salminen.

Ilmainen matka houkutteli kyytiin paljon etenkin nuoria ja lapsiperheitä. Moni matkustaja ei ollut käyttänyt aiemmin paikallisliikennettä.

“Iltapäivällä monissa vuoroissa oli 10–20 matkustajaa, kun muuten matkustajia olisi ollut korkeintaan muutama. Aamuvuorot olivat hiljaisempia. Matkustajat olivat iloisella tuulella. Ainoastaan lastenvaunuille toivottiin tilaa enemmän”, Salminen kertoo.

Kokeilun myötä Sastamalan kaupunki harkitsee paikallisliikenteen kertalipun hinnan laskemista nykyisestä 3,30 eurosta.

“Mielestäni kokeilu osoitti, että tiedottamista ja markkinointia terävöittämällä uusia matkustajia voidaan löytää kaikkiin Sastamalan sisällä kulkeviin, yleisölle avoimiin bussivuoroihin”, miettii Antti Salminen.

Kokeilu maksoi Sastamalan kaupungille lipputulojen menetyksinä arviolta noin 800–1000 euroa.

Sastamalan paikallisliikenteen bussit kulkevat Vammalan torilta Varilan, Roismalan, Tyrväänkylän, Kaukolan, Kallialan ja Lousajan suuntiin.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top