ILMOITUS

Sastamalan budjetti turvaa palvelut sekä lisää veto- ja pitovoimaa

Uutiset

Sastamala

Ensi vuoden talousarviolla Sastamalan kaupunki turvaa palvelut ja panostaa merkittävästi kasvua tukeviin investointeihin veroprosenttiin kajoamatta. Talousarvio on 220 000 alijäämäinen ja vuosikate 7,2 miljoonaa euroa positiivinen. Investointitaso ensi vuonna on 9,5 miljoonaa euroa.

Voimakas panostus elinvoimaa vahvistaviin investointeihin

Sastamala panostaa jatkossa voimakkaasti elinvoimaa vahvistaviin investointeihin. Kaupungin suurin suunnitelmakauden 2018-2020 investointi on Varilan koulu liikuntahalleineen.

Investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Ensi vuonna alkaa Ellivuorentien ja Uotsolantien perusparannus sekä valtatien 11 alikulun ja rinnakkaisväylän rakentaminen Häijää-Uotsola välille.

Suunnitelmakauden tavoitteena on myös avata ensimmäinen osa Mouhijärven maisemakylistä sekä valmistella uusi yrityspuisto Syke nykyisen Vammaksen alueen kiinteään yhteyteen. Vammalan torin sekä koko keskustan kehittämisellä elävöitetään kaupungin ydinkeskustaa.

Sastamalan envi dueon investointitaso on 9,5 miljoonaa euroa ja suunnitelmakauden 2018-2020 kokonaisinvestoinnit nousevat 31,2 miljoonaan euroon. Suunnitelmakauden kunnallistekniset investoinnit ovat lähes kaksinkertaiset normaaliin tasoon nähden.

Velka alle valtakunnan keskitason

Sastamalan kaupunki ei tee ensi vuonna muutoksia verotukseen, vaan turvaa palvelut nykyisellä verorahoituksella. Lisävelkaa kaupunki tekee koko suunnitelmakauden 2018-2020 aikana arviolta noin 7,3 miljoonaa euroa. Kaupungin velkamäärä tulee olemaan ensi vuoden lopussa noin 56 miljoonaa euroa. Koko kaupunkikonsernin kokonaisvelan arvioidaan takausvastuut mukaan lukien olevan noin 100 miljoonaa euroa. Sastamalan velkataso pysyy edelleen alle valtakunnan keskitason.

Käyttötalous realistisella pohjalla

Sastamalan kaupungin ensi vuoden talousarvio on 220 000 euroa alijäämällä ja 7,2 miljoonan positiivisella vuosikatteella realistisella pohjalla, mutta kaikkien toimialueiden osalta myös haastava.

Lautakuntien tulee jatkossakin kiinnittää erityistä huomiota käyttösuunnitelmien laadintaan ja talouden seurannan tulee olla hallinnassa koko organisaatiossa ja kaikilla sen tasoilla.

Kaupunki tulee jatkamaan henkilöstömääränsä hallittua ja suunnitelmallista sopeuttamista koko suunnitelmakauden ajan.

Tavoitteena muuttovoitto veto- ja pitovoimaa vahvistamalla

Vaikka kuntien toimintaympäristö on voimakkaassa muutoksessa, Sastamalassa katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Valtuuston käsittelyyn tulevien talousarvion ja strategian selkeänä tavoitteena on muuttovoitto, joka saavutetaan kaupungin veto- ja pitovoimaa vahvistamalla.

“Tulevaisuuden menestystekijät löytyvät kuntien uuden roolin mukaisesta toimintakulttuurin omaksumisesta sekä kunnan elinvoimaisuuden ylläpitämisestä ja edistämisestä yhdessä alueen yritysten ja yhdistysten kanssa”, linjaa kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top