ILMOITUS

Nuoret juhlistavat itsenäisyyttä draamakonsertilla

Uutiset

Sastamalan musiikkipisto ja Sylvään koulun teatteri-ilmaisun kahdeksansien luokkien valinnaisryhmä järjestävät Suomi 100 -draamakonsertin torstaina kello 19 Sylvään auditoriossa. Tilaisuus on samalla musiikkiopiston syyslukukauden päätöskonsertti.

“Ilta koostuu musiikkiesityksistä ja teatteri-ilmaisun kurssin oppilaiden pienistä esityksistä. On hienoa juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta yhteistyöprojektilla, jossa yhdistyvät musiikki ja draama”, kertoo musiikkiopiston rehtori Jukka Rajala.

Myös kahdeksasluokkalaisten teatteri-ilmaisun ryhmää opettava Anna Kaiku on yhteistyöstä mielissään.

“Kun kerroin oppilaille mahdollisuudesta valmistaa yhteinen ilta musiikkiopistolaisten kanssa, he innostuivat heti. On hienoa, että nuoret saavat esiintymiskokemusta myös koulun ulkopuolisissa tilaisuuksissa”, Kaiku toteaa.

Juhlavassa draamakonsertissa on musiikkiesityksiä, runoja, proosakatkelmia ja kaksi lyhyttä näytelmää. Teatteri-ilmaisun ryhmä on valinnut esitettäviksi teksteiksi muun muassa proosakatkelman Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajasta sekä Tommy Tabermannin ja Kirsi Kunnaksen riimejä. Illan näytelmien nimet ovat Hyvä Suomi ja Itsenäiset.

Musiikkipoiston oppilaat esittävät draamakonsertissa muun muassa kappaleet Kovelahden Masurkka, Metsämiehen laulu, En voi sua unhoittaa poies, Maailma on kaunis, Sirkuksessa ja Myrskyluodon Maija. Ilta päättyy Finlandia-hymniin. Instrumentteina kuullaan esimerkiksi viuluja, pianoa, huiluja ja vaskisoittimia.

Suomi 100 -draamakonsertti on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top