Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Terveydenhuollon maksut äänestyttivät Sastamalan valtuustoa

Uutiset

Terveyskeskusmaksu pysyy ja aikuisille tulee sairaanhoitajan vastaanottomaksu. Kiikoisista vedottiin lääkäri- ja neuvolapalveluista.

Sastamalan talousarviovaltuusto kävi vilkasta keskustelua terveydenhuollon asiakasmaksuista ja äänesti kaksi kertaa.

Heikki Horila (sd) esitti sitovaksi talousarvioperusteeksi, että ensi vuonna ei oteta uusia asiakasmaksuja käyttöön. Tämä tarkoittaisi, että sairaanhoitajan vastaanotolla ei alettaisi periä käyntimaksua. Esitystä kannatti muun muassa Reino Sivonen (sd). Se kaatui äänin 27-16.

Leena Saarela (vas) teki vasemmistoliiton valtuustoryhmän esityksen, että Sastamala luopuu terveyskeskusmaksusta. Pirkko Niemi (vas) kannatti esitystä. Kaupunginhallituksen esitys voitti äänin 40-3.

Uusi sairaanhoitajan vastaanoton käyntimaksu peritään aikuisilta enintään kolmelta käynniltä kalenterivuoden aikana ja se kerryttää maksukattoa. Jos hoitokäynti muuttuu lääkärikäynniksi, peritään vain lääkärin vastaanottomaksu. Sairaanhoitajan vastaanottomaksu on Pirkanmaalla laajalti käytössä terveyskeskuksissa.

Kiikoisista vedottiin lääkäri- ja neuvolapalveluista

Antti-Matti Mattila (kesk) luki vetoomuksen, jossa allekirjoittajina on useita kiikoislaisia yhdistyksiä. Tahdonilmauksessa kannetaan huolta lääkäri- ja neuvolapalveluista ja esitetään niiden palauttamista kylälle.

·

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top