Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Lihajaloste Korpela siirtyy käyttämään biokaasua tuotannossaan

Uutiset

Paikallisista jätteistä tehty biokaasu toimitetaan tehtaalle kontissa.

Lihajaloste Korpela

Lihajaloste Korpela on perustettu vuonna 1958.

Huittisissa Lihajaloste Korpela ottaa keväällä biokaasun käyttöön tehtaallaan lihajalosteiden tuotannossa. Tehdas sijaitsee kaasuverkon ulkopuolella, joten Gasum toimittaa paikallisista jätteistä tehdyn biokaasun tehtaalle kontissa.

Siirtymällä biokaasuun Lihajaloste Korpela jättää polttamatta 450 000 litraa kevyttä polttoöljyä ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 1 200 tonnia. Se vastaa yli 10 miljoonan kilometrin ajoa autolla, mikä on keskimäärin 530 auton yhteenlaskettu vuosittainen ajomäärä.

"Pitkät perinteet omaavana kotimaisena yrityksenä haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Uusiutuvan, kotimaisen lähienergian käyttäminen on meille ennen kaikkea vastuullinen arvovalinta", kertoo Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

"On hienoa aloittaa biokaasuyhteistyö Lihajaloste Korpelan kanssa. Tehdas siirtyy ympäristöystävälliseen ja kotimaiseen energiaan tuotannossaan. Kehittyneen konttiteknologian avulla voimme toimittaa biokaasua joustavasti ja taloudellisesti kaikkialle, minne vain pyörillä pääsee. Odotamme tämän joustavan toimitustavan kannustavan yhä useampia yrityksiä siirtymään uusiutuvaan biokaasuun", sanoo Gasumin myyntijohtaja Jussi Rinttilä.

Gasumilla on biokaasulaitokset Suomessa seitsemällä paikkakunnalla, muun muassa Huittisissa ja Honkajoella.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top