Kaupunkimme näköinen elinvoimaohjelma – Sastamalaan konkreettista pito- ja vetovoimaa

Uutiset

Sastamala

Elinvoimaohjelma on valmistunut Sastamalassa. Se esittelee strategiakaudella vuosina 2018-2021 toteutettavat konkreettiset toimenpiteet.

“Sastamalan pito- ja vetovoiman lisääminen on Sastamalan strategian kärkitavoite. Elinvoimaohjelma sisältää ne konkreettiset toimenpiteet, joilla tähän tavoitteeseen tähdätään”, summaa kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Elinvoimaohjelmaa on valmisteltu strategian ohella koko viime vuosi. “Työhön ovat osallistuneet niin kaupunginvaltuutetut, kaupungin työntekijät, yritykset, yhdistykset kuin aktiiviset asukkaatkin. Näin ollen elinvoimaohjelmasta tulikin mielestäni kaupunkimme näköinen”, elinkeinojohtaja Ursula Lumme sanoo.

Toimenpiteet tähtäävät kasvuun

Sastamalan elinvoimaohjelmassa on seitsemän painopistealuetta. Ne ovat Saavutettava Sastamala, Rohkea ja innovatiivinen kaupunkisuunnittelu, Positiivista potkua yrittäjyyteen, Erilainen ja erottuva kaupunkimarkkinointi, Työtä ja osallisuutta, Elävä maaseutu sekä Visit Sastamala. Kunkin painopistealueen alle on koottu tärkeimmät tavoitteet ja toimenpiteet, joilla tavoite saavutetaan.

“Toimenpiteemme tähtäävät kasvuun, Tampereen imua hyödyntäen tai omaa elinvoimaa vahvistamalla”, kertoo kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Kärkinä saavutettavuus, kaupunkisuunnittelu, yrittäjyys ja kaupunkimarkkinointi

Kaupunginvaltuusto käsitteli elinvoimaohjelmaa seminaarissa. Se nosti kärkisijoille saavutettavuuden, kaupunkisuunnittelun, yrittäjyyden ja kaupunkimarkkinoinnin.

Saavutettavuuden tavoitteena on tehokas sisäinen joukkoliikenne, lento-, raide- ja linja-autoliikenneyhteyksien edistäminen sekä Sastamalalle tärkeiden valtateiden 11 ja 12 liikenneturvallisuuden kehittäminen esimerkiksi valaistusta ja riista-aitojen rakentamista edistämällä.

Rohkean ja innovatiivisen kaupunkisuunnittelun tavoitteina on vastata kysyntään muun muassa alueiden ja asukkaiden erilaiset tarpeet huomioonottavalla kaavoituksella ja edistämällä elämyksellistä asumista. Mallia toteutetaan esimerkiksi Mouhijärvelle vuonna 2020 rakentuvalla Maisemakylien asuinalueella ja viihtyisän keskustan suunnittelussa.

Positiivista potkua yrittäjyyteen Sastamala aikoo saada kehittämällä kaupungin tarjoamia yritys- ja sijoittumispalveluita, vahvistamalla yritysverkkotoimintaa sekä toteuttamalla yrityslähtöisiä kehityshankkeita. Strategiseksi kärkihankkeeksi on valittu Yrityspuisto Syke.

Erilaisen ja erottuvan kaupunkimarkkinoinnin alla keskitytään tulevina vuosina erityisesti sisäiseen markkinointiin, uusasukas- ja uusyrityshankintaan sekä organisaation sisäisen markkinointihenkisyyden kasvattamiseen.

“Elinvoimaohjelma viestii kaikille, mitä Sastamalassa tullaan tekemään elinvoiman vahvistamiseksi seuraavan neljän vuoden aikana. Se on myös tärkeä johtamisen työkalu, eli toimenpiteiden toteutumista tullaan seuraamaan säännöllisesti. Jokaisella painopistealueella tuleekin syntyä vuosittain näkyviä tuloksia”, toteaa elinkeinojohtaja Ursula Lumme.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top