Useita valepoliisipetoksia tutkinnassa Pirkanmaalla – Rikoshyöty yli 120 000 euroa

Uutiset

Poliisi tutkii Pirkanmaalla useampaa petosvyyhtiä, joissa on esiinnytty poliiseina. Rikoshyöty koko kokonaisuudessa on yli 120 000 euroa.

Epäillyt ovat soitelleet iäkkäille ihmisille. He ovat onnistuneet vakuuttamaan vanhukset siitä, että poliisi on langan päässä ja uhrin rahat vaarassa. Rikollisten haltuun on päätynyt pankkitunnuksia, joiden avulla varoja on siirretty ja edelleen omaisuutta hävitetty.

Esitutkinnassa pisimmällä olevassa kokonaisuudessa on onnistuttu saamaan petoksella haltuun lähes 100 000 euroa neljältä eri uhrilta. Varoja on ehditty jäädyttämään tileille noin 11 000 euroa. Takaisin on saatu noin 8 000 euroa käteistä, kultakoruja noin 7 000 euron arvosta ja kaksi henkilöautoa. Tässä kokonaisuudessa on vähintään viisitoista epäiltyä, mutta määrä saattaa vielä nousta.

Muiden kolmen petoksen osalta esitutkinta on edelleen kesken ja epäiltyjen määrä vielä täsmentymätön. Todennäköistä on, että epäiltyjen kokonaismäärä nousee yli kahdenkymmenen.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kuusi henkilöä. Loput ovat olleet pidätettyinä ja kiinniotettuina.

Poliisi ei koskaan kysele pankkitunnuksia tai tunnuslukuja

Rikolliset valikoivat uhrinsa iäkkäiden ihmisten keskuudesta. Poliisi muistuttaa, että omaisten ja läheisten merkitys rikosten estämisessä on äärimmäisen tärkeä.

Suomessa pankkijärjestelmä on niin hyvin suojattu, että verukkeena käytetyt selitykset uhrin varojen vaarassa olemisesta eivät voi olla tosia. Koskaan ei pidä muussakaan tilanteessa luovuttaa henkilökohtaisia tietojaan puhelimitse varmistumatta siitä, että soittaja on se, kuka hän väittää olevansa.

Poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia tai pin-koodeja puhelimitse eikä tule kenenkään kotiin niitä kyselemään.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top