Hyytävät pakkaset jatkuvat ja jopa kiristyvät

Uutiset

Metsä, talvi, mänty, lumi

Ensi viikkoa hiihtolomalaiset saavat viettää paukkupakkasessa. Maan etelä- ja keskiosassa on paikoin harvinaisen kylmää ajankohtaan nähden.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan viime päivien kylmä sää jatkuu toisella hiihtolomaviikolla. Sään odotetaan vielä kylmenevän, kun talven kylmimmät ilmamassat saapuvat Siperian suunnalta. Lisäksi ensi viikolla pohjoisen ja idän välinen tuuli on ajoittain kohtalaista, mikä lisää pakkasen purevuutta selvästi. Sää pysyy laajalti melko aurinkoisena ja poutaisena.

“Viime viikolla uutisoitu polaaripyörteen jakautuminen ja siitä johtuva normaalia kylmempi jakso näyttää siis toteutuvan Pohjolassa”, sanoo päivystävä meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta.

Ennustetut päivälämpötilat vaihtelevat maan etelä- ja keskiosassa -10 ja -20 asteen välillä. Kylmimpinä öinä etelässä pakkasta voi olla noin 25 astetta, maan keski- ja pohjoisosassa
jopa reilut 30 astetta.

Säätä voidaan pitää harvinaisen kylmänä helmikuun lopulle, kun päivälämpötilat jäävät etelässä sisämaassa lähelle -20 astetta sekä maan keskivaiheilla -20 ja -26 asteen välille.

“Ensi viikon loppupuolella kireimmät pakkaset näyttäisivät heikkenevän ja väistyvän maamme länsi- ja eteläpuolelle”, Tuovinen toteaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top