VaLePa hyvästeli Mestarien liigan tiukasti taistellen

Uutiset

PAOK, Ford Store Levoranta

Ford Store Levoranta ja PAOK kohtasivat Kreikassa.

Mestarien liigassa Ford Store Levoranta ja PAOK kävivät kovan väännön Kreikassa. Isäntäjoukkue oli parempi luvuin 3-1 (22-25, 25-22, 25-20, 25-20).

Sastamalalaisten pelissä oli ilahduttavaa, että Erik Sundbergistä on kauden mittaan tullut varma vastaanottaja. Hän vastaanotti puolet syötöistä 57 prosentin tarkkuudella. Peli nousi tasokkaaksi ja molemmin puolin nähtiin pitkiä palloralleja. Ford Store Levorannan parhaat pistemiehet olivat Urpo Sivula (19/+4), Olli Kunnari (16/+9), Erik Sundberg (11/+5) ja Markus Kaurto (10/+6).

Ottelu alkoi kotijoukkueen lievässä johdossa, mutta heti oli nähtävissä että Ford Store Levoranta on hyvin pelissä mukana. Hämeenlinnassa loistanut Martinez teki viidessä hyökkäyksessä kaksi virhettä ja joutui antamaan paikkansa Shafranovichille. Vieraat menivät ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 16-17 Olli Kunnarin syöttövuorolla, kun Urpo Sivula hyökkäsi kaksi kertaa pisteen arvoisesti kakkospaikalta. Erän lopulliseksi ratkaisijaksi nousi Mikko Esko kahdella hyökkäyksellä 22-21 ja 22-23. Seuraavassa pallossa Koumentakis teki virheen nelospaikalta Eskon pahan syötön jälkeen. Erä päättyi Uchikovin hyökkäysvirheeseen ykköspaikalta. Erik Sundbergille syötettiin neljätoista kertaa, mutta hän nosti 71 prosentin tarkkuudella.

Peli jatkui toisessa erässä tasaisena. Tommy Carmody sai vaimennuksia, Sivula ja Kunnari pitivät laitahyökkäyksen tason hyvänä. Olli Kunnarin ja Erik Sundbergin kutospaikan hyökkäyksillä päästiin vielä tasoihin 22-22. Koumentakis onnistui kahdesti peräkkäin nelospaikalta, erä kotijoukkueelle 25-22. PAOK vaihtoi passaria tilanteessa 15-16. Terzis lisäsi keskipeliä ja hyökkäysten tempo kasvoi.

Kolmas erä alkoi varsin vaihtelevasti. Ford Store Levoranta johti jo 1-4, mutta PAOK hiipi rinnalle ja ohi 12-9. Vieraat pääsivät vielä Urpo Sivulan hyvällä syöttövuorolla ja hyökkäyksellä tasoihin 13-13 sekä PAOK:n kahdella peräkkäisellä virheellä ja Markus Kaurton hyökkäyksellä johtoon 16-14. Sen jälkeen pukkipaidoille tuli harmillisia sähläyksiä. Lisäksi vaatimattomasti aloittanut hakkuri Uchikov pelasi varsin tehokkaasti. Jacob Guymer tuli erässä Tommy Carmodyn tilalle.

Tasaisen neljännen erän keskivaiheilla Urpo Sivula onnistui neljä kertaa mainiosti syötöissä, joukossa ässä. Markus Kaurto otti kaksi torjuntaa ja hyökkäsi kahdesti. Ford Store Levoran siirtyi johtoon 17-14. PAOK:n yleispelaaja Koumentakis kuittasi pian pukkipaitojen johdon. Hetken perästä tilanne olikin kotijoukkueelle 19-17. Loppuerässä keskimies Takourdikis kyttäsi tarkasti Ford Store Levorannan keskialueen hyökkäykset ja otti kaksi torjuntaa. Erä ja ottelu PAOK:lle.

Saksalaiset voittivat lohkon

Ford Store Levoranta oli B-lohkossa neljäs. Se voitti avauspelissä PAOK:n ja keräsi kaksi pistettä. Lohkon voittajaksi selviytyi VfB Friedrichshafen, joka menetti vain yhden sarjapisteen. Halkbank eteni jatkoon kakkosena yhdeksällä pisteellä. PAOK:n mahdollinen jatkopaikka kolmen parhaan lohkokolmosen joukossa jäi ratkaisua odottamaan myöhäispeleihin.

Jatkoon Ford Store Levoranta ei olisi edennyt voitollakaan kolmanneksi noususta huolimatta. Pudotuspeleihin selviää viiden lohkon kaksi parasta sekä kolme parasta lohkokolmosta. Kolmosten vertailu ei olisi ollut sastamalalaisille suosiollinen.

Mestarien liigassa Ford Store Levoranta teki lentopallohistoriaa. Se eteni ensimmäisenä suomalaisjoukkueena lohkovaiheeseen.

TILASTOT

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top