Sastamala juhlii: VaLePa on Suomen mestari!

Uutiset

Pukkipaidat veivät finaalisarjan suoraan 4-0.

VaLePa

VaLePa juhlii Suomen mestaruutta.

Vammalan Lentopallo on Suomen mestari. Loimaan Hurrikaani kaatui 1-3 (20-25, 25-23, 18-25, 13-25).

Pukkipaidat voittivat finaalit suoraan 4-0. Loimaalaiset onnistuivat viemään koko sarjassa vain kaksi erää.

Ratkaisevaksi jääneen neljännen finaalin ensimmäisessä erässä Hurrikaani sortui yliyrittämiseen. Loimaalaiset takoivat kärkeen pisteitä paitsi itselleen myös virheillään VaLePalle.

Toisessa erässä VaLePalla oli vaikeuksia. Hurrikaani meni edellä, kun Matti Oivanen, Antti Ropponen ja Douglas Powell onnistuivat. VaLePa pyrki nousemaan pieneltä takamatkalta ohi useamman kerran, painetta loimaalaisille aiheuttivat Urpo Sivula ja Mikko Esko. Hurrikaani kuitenkin sai pidettyä erän hyppysissään loppuun saakka.

Pitkän erätauon jälkeen esiintyi nälkäinen VaLePa, joka halusi ratkaista mestaruuden neljännessä finaalissa. Kolmannen erän tekniselle aikalisälle mentiin VaLePan johtaessa 10-14. Pukkipaidat pitivät Hurrikaanin takanaan ja kirjauttivat loppunumeroiksi 18-25.

Neljännessä erässä VaLePa piti pintansa, kun Hurrikaanin paineet kasvoivat. Peli eteni pukkipaitojen kipparoidessa. Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen joutui käyttämään aikalisänsä jo ottelun alkupuolella. Teknisellä aikalisällä oltiin VaLePan johtaessa 11-14. "On aika olla miehiä, kohti Tamperetta!" valoi Rantanen uskoa joukkoihinsa. Siitä ei kuitenkaan ollut juurikaan apua, kun pukkipaidat päättivät erän ja ottelun selkein luvuin 13-25.

"Olen onnellinen, koska sain neljään finaalipeliin edes yhden normaalin pelisuorituksen. Ottelun alla tuntui todella pahalta, mutta tiikeribalsami auttoi. Olisi pitänyt muistaa käyttää sitä jo aiemmin", sanoi VaLePan parhaana palkittu Urpo Sivula.

"Pääsin hyvin peliin mukaan, kun Mikko Esko muisti minut tässä pelissä heti alusta lähtien. Aiemmissa peleissä olen alut saanut hyppiä turhaan. Tänään peli ratkesi siihen mihin ennenkin eli oma taktiikka joukkueella oli selvä. Siksi pelit näyttivät koko finaalisarjan ajan näin selkeiltä", hän jatkoi.

"Tämä oli raskain kausi, jonka olen koskaan vetänyt. Töitä on joutunut tekemään, mutta onneksi minulla on ollut apuna kaksi ammattimiestä, kakkosvalmentaja ja tilastomies", totesi VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila. "Kaudesta voi mainita sen, että panostimme harjoitteluun ja erityisesti fysiikkapuolella vaikuttaa siltä, että tehtiin oikeita asioita", hän sanoi.

"Kahdeksan viimeistä peliä, niissä yhteensä kaksi annettua erää. Se kertoo myös siitä, että syöttövastaanottomme toimi loppuun asti hienosti", Kurttila mietti. "Tänään Hurrikaani hieman yllätti, kun se siirtyi kahden vastaanottajan taktiikkaan. Se paransi myös peliään, mutta lopulta usko omaan tekemiseen ja taktiikkaan toi meille voiton. Uskoisin, että ensi kaudella VaLePa lähtee jälleen Mestarien liigaan", hän sanoi.

"Omasta jatkostani neuvotellaan, kunhan voittojuhlat ollaan saatu pidettyä", Kurttila kommentoi.

Mestaruus on VaLePalle neljäs. Aikaisemmat ovat viime vuodelta sekä vuosilta 2014 ja 2012.

VaLePa ja Hurrikaani olivat vastakkain tällä kaudella myös Suomen Cupin loppuottelussa. Pukkipaidat veivät sen 3-0.

Ti 10.4.VaLePa - Hurrikaani3-0 (25-21, 25-21, 25-16)1-0
To 12.4.Hurrikaani - VaLePa0-3 (21-25, 17-25, 18-25)0-2
Su 15.4.VaLePa - Hurrikaani3-1 (14-25, 25-21, 25-15, 25-13)3-0
Ti 17.4.Hurrikaani - VaLePa 1-3 (20-25, 25-23, 18-25, 13-25)0-4

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat