MAINOS

Rakennusten entistämisavustuksia Sastamalaan, Punkalaitumelle ja Huittisiin

Uutiset

Samuli Kinnari

Museovirasto on jakanut rakennusten entistämisavustusta.

Sastamalaan myönnettiin Kutalan koulun hirsirungon ja ulkovuorauksen kunnostamiseen 14 500 euroa. Mäkelän ikkunoiden ja ovien korjaus sai 8 800 euroa. Pentin vaarinpirtin ulkovuorauksen korjaukseen tuli 4 000 euroa.

Punkalaitumella Tuomolan palvisaunan ja aitan hirsirungon korjaus ja ikkunoiden entisöinti sai 2 900 euroa. Päärakennuksen betonikattovuodon ja piippujen läpivientien korjaukseen sekä räystäyslautojen uusimiseen myönnettiin 1 600 euroa.

Huittisissa Pelto-Laurilan katon uusimiseen tuli 22 000 euroa. Kanta-Hurun navetan perustuksen korjaamiseen ja säilyttävään korjaamiseen myönnettiin 2 400 euroa.

Hakemuksia arvioitaessa ja vertailtaessa Museovirasto otti huomioon kohteen kulttuurihistoriallisen arvon, suunniteltujen toimien vaikuttavuuden rakennuksen ja sen arvojen säilymiselle, hankkeen laadun säilyttävän restauroinnin hengessä sekä hankkeen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Tavanomaiseen huoltoon ja kunnossapitoon tukea ei myönnetty.

Yleisimmin avustuksia haettiin vesikatteiden korjaamiseen, julkisivujen kunnostamiseen ja ikkunoiden korjaamiseen.

Yhteensä jaossa oli 1 501 000 euroa. Avustuksen sai 180 kohdetta. Hakemuksia tuli 404 ja niillä haettu summa oli yhteensä 11,4 miljoonaa euroa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top