Punkalaidun hakee miljoonan vuotuista säästöä – Palveluja karsitaan, uimahalli sulkulistalla

Uutiset

Avatar photo

Säästöohjelmassa ei esitetä irtisanomisia eikä verojen korottamista.

Punkalaidun

Talouden tasapainotusohjelmaa valmistellaan Punkalaitumella.

Kunnan valtionosuudet ovat laskemassa voimakkaasti. Kuluvaan vuonna valtionosuudet ovat 755 000 euroa pienemmät kuin viime vuonna. Ensi vuonna summan ennakoidaan kasvavan 177 000 euroa, eli valtionosuudet vähenisivät 932 000 euroa.

Punkalaidun on hakemassa säästöjä palveluiden karsimisella, ulkoistamalla, kilpailuttamalla ja tehostamalla toimintoja, korottamalla asiakasmaksuja sekä läpikäymällä yhteistyösopimukset. Säästöohjelmassa ehdotetaan muun muassa Haukankosken uimahallin sulkemista, musiikkiopiston kurssitarjonnan supistamista, kunnan maksamien yksityistieavustusten höyläämistä, yleis- ja hammaslääkärien vastaanottoaikojen vähentämistä sekä ikäihmisten niin sanotun intervalliyöhoidon karsimista.

Ruokapalveluiden ja puhtaanapidon ulkoistamisesta on jo tehty päätös ja kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Esitetyn säästöohjelman toimenpiteet ulottuvat vuoteen 2021.

Irtisanomisia ja lomautuksia ei ole tulossa. Henkilöstön vähentyminen tapahtuu eläköitymisten ja luontaisen poistuman kautta. Säästöohjelmassa ei myöskään esitetä verojen korottamista.

Toimenpiteet esiteltiin henkilöstölle keskiviikkona. Tasapainotusohjelma on kunnanhallituksessa käsiteltävänä 11. kesäkuuta ja -valtuustossa 18. kesäkuuta.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat