Kolmen kimppa kaapeloi Mouhijärvellä

Uutiset

Avatar photo

Samaan kaivantoon päätyy kerralla kolme verkkoa.

Sähköpylväs

Sastamalassa Mouhijärven Uotsolassa tehdään kaapelointitöitä. Hanke parantaa sähkönjakelun varmuutta.

Pienjänniteverkkoa kaapeloidaan yhteensä noin kahdeksan kilometriä. Samaan kaivantoon tulee myös kuituverkko ja katuvaloverkko. Caruna on huolehtinut kilpailutuksesta ja tekee kaivuut yhteistyössä Lounean ja kaupungin kanssa.

"Yhteiskaivuiden yhteydessä Lounea korvaa elinkaarensa päähän tulleen kupariverkon palvelut valokuituteknologialla niillä alueilla, joissa on riittävää kiinnostusta valokuitua kohtaan", kertoo päällikkö Pekka Granlund Louneasta.

Kaupunki kokee yhteistyön sähkönjakelijan ja teleoperaattorin kanssa mielekkääksi. "Tällainen rakentaminen säästää paitsi ympäristöä myös kustannuksia, mikä on tietysti hyvä asia jokaisen kannalta", Sastamalan yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki muistuttaa.

Uotsolassa ollaan ensimmäisen vaiheen osalta jo pitkällä. Kesäkuun puoleen väliin mennessä johdoista on kaapeloitu arviolta puolet. Toinen kohde aloitetaan lähiaikoina. Valmista on ensi keväänä.

Työt voivat paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä, kun urakoitsijan kaivinkoneet ja muu rakentamiseen tarvittava kalusto liikkuvat työmaan lähistöllä.

Tonttiosuuksien kaivuista sovitaan jokaisen tontinomistajan kanssa erikseen. Heitä on hankkeen vaikutusalueella noin 80.

"Uskon, että kuntalaisille on mukavampaa, kun kadut avataan kerran ja rakennetaan alueen infra kuntoon yhdellä kaivuulla. Näin liikenteellekin aiheutuvat haitat voidaan minimoida", Carunan hankepäällikkö Henri Vierimaa sanoo.

Työkohteiden urakoitsijakumppanina alueella on Eltel Networks Oy.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat