Säkylä pelastamassa Huovinrinteen upseerikerhon: Ostaa kiinteistön ja lahjoittaa säätiölle

Uutiset

Samuli Kinnari

Kerhoperinne on säilymässä Säkylässä Huovinrinteen varuskunnassa. Puolustusvoimat irtisanoi henkilöstökerhojen vuokrasopimukset ja useilla paikkakunnilla kerhotoiminta on sittemmin loppunut.

Säkylän kunta on ostamassa Huovinrinteen upseerikerhon ja valmistelee kiinteistön lahjoittamista vireillä olevalle Huovinrinteen kerhosäätiölle. Ratkaisu mahdollistaa arvokkaan perinnetoiminnan jatkumisen.

“Pidämme erittäin positiivisena, että asiasta on löytymässä yhteinen tahtotila. Se on osoitus laajasta Puolustusvoimien nauttimasta tuesta yhteiskunnassa”, Porin prikaatin komentaja, prikaatikenraali Rami Saari kiittelee.

Puolustusvoimat irtisanoi varuskuntien henkilöstökerhojen vuokrasopimukset viime vuoden alusta. Useimmilla varuskuntapaikkakunnilla päätös johti kerhotoimintojen päättymiseen. Säkylässä ratkaisuksi on löytymässä kerhosäätiö, jonka puuhamiehenä on toiminut prikaatikenraali (evp.) Olli Nepponen.

“Kunta haluaa edistää ja tukea toiminnan jatkumista ja kunta tulee näin ollen tekemään tarjouksen kerhorakennuksesta. Tavoitteena on kerhoperinteen ylläpito ja maanpuolustushengen ja maanpuolustusjärjestöjen tukeminen”, kertoo kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Huovinrinteen Upseerikerho on jatkanut toimintaa Senaatti-kiinteistöjen kanssa tehdyllä erillisellä sopimuksella. Päällystökerho on lopettanut toimintansa.

Kerhokiinteistön tiloja voisi jatkossa vuokrata esimerkiksi juhlia varten. Porin prikaatin oman Porilaismuseon pystyttämistä kaavaillaan Päällystökerhon tiloihin. Museon kokoelma on tällä hetkellä säilytyksessä.

Kerhosäätiön perustajiksi on suunniteltu Porin prikaatin tukisäätiötä, Säkylän kuntaa, Porin Prikaatin kiltaa ja Porin Reserviupseerikerhoa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top