Sastamalan valtuustolta lähtölaukaus uudelle uimahallille

Uutiset

Valtuusto hyväksyi Sastamalan uuden uimahallin hankesuunnitelman laatimisen. Päätös syntyi äänin 38-5.

Aihe herätti valtuustossa odotetusti pitkän keskustelun. Antti-Matti Mattila (kesk) uudisti kaupunginhallituksessa tekemänsä esityksen, että asian käsittely siirrettäisiin ensi vuoden talousarvion yhteyteen. Hän perusteli tätä sillä, että päätettävänä on useita merkittäviä investointeja koulupuolella. “Toivon, että ensin tehtäisiin päätös mitä investoidaan ja missä järjestyksessä”, Mattila sanoi.

“Jos Antti-Matti Mattilan esitys hyväksytään, niin asia siirtyy ainakin vuodella eteenpäin”, totesi Arto Satonen (kok). Hän muistutti myös, että Kiikan uimahalli on suljettu ja Keikyän uimahallin kapasiteetti ei yksin riitä. “Uskon, että signaali on positiivinen koko paikkakunnalle, jos asia saadaan nyt eteenpäin”, hän sanoi.

“Tämän kokoisessa kaupungissa pitää olla uimahalli. Ei voida laittaa koululaisia ja uimahallia vastakkain”, totesi Leena Saarela (vas).

Pirjo Raunio (kd) toi kokoukseen viestiä Kiikasta. Hämmästystä on herättänyt, ettei Kiikan uimahallin sulkemisesta kerrottu yhtään etukäteen. Päätöksenteon nopeuteen kaipasi vielä selvitystä myös Katariina Siuronen (ps).

“Asian on ratkaissut sivistyslautakunta. Taustalla on terveydensuojeluviranomaisten lausunto. Tässä mentiin käyttäjien ja työntekijöiden turvallisuus edellä”, sanoi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

“Rakentamatta jäänyt uimahalli on maksanut veroäyreinä aika paljon”, arveli Eveliina Asikainen (vihr) ja viittasi lähtömuuttoon. Hän muistutti myös uimahallin merkityksestä koululaisten uinninopetuksessa. “Uimahalli on osa kouluympäristöä”, Asikainen totesi.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top