Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Helteet jatkuvat – Rankkoja ukkosia ja sateita odotettavissa

Uutiset

Kaakosta virtaa hyvin kosteaa ilmamassaa.

Helle

Elohopea ylittää +30 astetta.

Ilmatieteen laitos ennakoi viikonloppuna rankkoja sade- ja ukkoskuuroja.

Helteiseen Suomeen virtaa perjantaista alkaen kaakosta hyvin kosteaa ilmamassaa. Kostea ja lämmin ilmamassa yhdessä muodostavat viikonloppuna rankkoja sade- ja ukkoskuuroja lähes koko maassa.

Ennusteen mukaan ensimmäiset sade- ja ukkoskuurot kehittyvät jo perjantaipäivän kuluessa painottuen maan etelä- ja länsiosiin. Lauantaina ja sunnuntaina sade- ja ukkoskuuroja esiintyy edelleen. Näihin ukkosiin voi liittyä runsasta salamointia, rankkasateita, mahdollisesti rakeita ja paikoin myös melko voimakkaita ukkospuuskia.

Ukkospuuskien ei kuitenkaan odoteta olevan läheskään yhtä voimakkaita kuin vuoden 2010 rajuilmoissa.

"Mahdollisten vahinkojen riski liittyy pääasiassa runsaaseen salamointiin ja rankkoihin sateisiin, jotka voivat aiheuttaa taajamatulvia", sanoo päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Ennusteeseen liittyy epävarmuutta sen suhteen, minne voimakkaimmat sadekuurot muodostuvat, joten päivittyvää varoituskarttaa kannattaa seurata Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla. Sateita voi katsoa myös tutkakuvasta.

Sää jatkuu helteisenä

Torstaina lämpötilat ovat vielä yleisesti 28-31 astetta. Myös perjantaina voi 30 asteen raja mennä rikki. Viikonlopun aikana päivän ylin lämpötila on koko maassa 24-29 astetta, sateessa lämpötila saattaa olla muutaman asteen alempi. Yöt ovat lämpimiä, asteita on 14-20.

Lämmin ja kostea säätyyppi jatkuu koko maassa vielä ensi viikolla, joten rankat sade- ja ukkoskuurot ovat tuolloinkin edelleen mahdollisia.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top