MAINOS

Keikyässä katsotaan sadan vuoden taakse

Uutiset

Toivo Tala

Toivo Tala ja Ajosilta tallinparveen.

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseolla tapahtuu viikonloppuna. Teemana on Keikyä 1918.

Taiteilija Toivo Talan syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Keikyän Kotiseutumuseoon on koottu ainutkertainen näyttely Talan taiteesta. Siihen saatiin lainaksi useita kymmeniä teoksia lukuisilta eri tahoilta.

“Idea näyttelystä tuli aivan sattumalta, kun siivoustalkoiden yhteydessä huomattiin, että taiteilija Toivo Talan syntymästä on sata vuotta juuri Perinnepäivänä”, kertoo Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heli Vinha. “Olemme todella iloisia ja nöyrästi kiitollisia asian herättämästä kiinnostuksesta sekä kaikesta saamastamme avusta”, hän jatkaa.

Toivo Tala 100 -näyttely on ennakkoon avoinna jo lauantai-iltana kello 19-22. Tämän jälkeen kello 22 museon pihassa alkaa Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän pääsymaksullinen ulkoilmaelokuvaesitys Suomen hauskin mies. “Oman istuimen, vaikkapa lokoisan retkituolin, saa tuoda mukana ja sään mukaisesti on hyvä pukeutua. Puffettikin on auki”, Heli Vinha vinkkaa.

Perinnepäivää vietetään sunnuntaina kello 12-16. Heti aluksi on Toivo Tala 100 -näyttelyn avaus. Kirjailija Mika Susi luennoi kello 13 otsikolla “Kosken kahta puolen – Keikyä 1918”. Museon omista kokoelmista on koottu teemaan sopiva pienoisnäyttely. Kahvio on avoinna.

Keikyän Kotiseutumuseo on yksi Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuman kohteista.

Pyörillä ja kävellen paikalle

Pysäköintitilat ja museolle johtava tie ovat pienet. Puintiaikaan alueella voi olla myös peltoliikennettä.

“Yhdistys toivoo, että mahdollisuuksien mukaan läheltä tultaisiin tapahtumiin polkupyörillä ja kävellen”, sanoo Heli Vinha.

Keikyän Kotiseutumuseon kanssa järjestelyissä ovat mukana Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut ja Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top