Kuusikot vaarassa – Helle helli kirjanpainajia Punkalaitumella

Uutiset

Kirjanpainaja

Kirjanpainajan tuhoja.

Punkalaitumella on ylitetty kirjanpainajakannan epidemiaraja. Luonnonvarakeskuksen mukaan kuusikoiden kuntoa on syytä tarkkailla.

Käytännössä kirjanpainajaepidemia tarkoittaa, että hyönteiset voivat alkaa iskeytyä tuulenkaatojen ja korjaamattoman puutavaran lisäksi eläviin, terveisiin pystypuihin. On odotettavissa, että jo tänä syksynä ja ensi kesänä voi ilmetä uusia kirjanpainajatuhoja.

Metsänomistajien on syytä olla valppaina ja tarkkailla varttuneiden kuusimetsiensä kuntoa etenkin alueilla, joilla kirjanpainajan epidemiaraja on ylitetty. Kuuset, joihin kirjanpainajat ovat iskeytyneet, tunnistaa rungossa olevista pienistä rei’istä ja kahvinruskeasta purusta, jota voi olla myös kasautuneena puun tyvelle.

Poikkeuksellisen lämpimästä kesästä johtuen kirjanpainajakantaa on seurattava pitkälle syksyyn. Näin nähdään, kuoriutuuko vielä uusi sukupolvi. Seurantaa on syytä tehdä aktiivisesti, jottei kirjanpainajatuho pääse yllättämään.

Pitkään jatkunut kuivuus heikentää etenkin kuusikoiden kuntoa. Kuiva metsä on altis hyönteistuhoille.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top