Keikyän riippusiltaa uhkaa käyttökielto – Korjattava kolmen vuoden kuluessa

Uutiset

Sastamalan Keikyässä Suomen pisin puinen riippusilta on laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Keikyän riippusilta

Keikyän riippusilta on Suomen pisin puinen riippusilta.

Sastamalan Keikyässä Suomen pisin puinen riippusilta on laajan peruskorjauksen tarpeessa. Sitä uhkaa käyttökielto.

Destian yleistarkastusraportti valmistui kesällä. Siinä esitetyt kiireisimmät korjaustoimenpiteet on tehty lukuun ottamatta tuulivaijereiden kiristämistä. Se on suunnitteluvaiheessa.

"Raportti vahvistaa tiedon siitä, että sillan saneeraus on pakko tehdä kolmen vuoden kuluessa tai sitä uhkaa käyttökielto", tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi kertoo.

Riippusillan korjaaminen on ollut vireillä pitkään. Asia ei ole edennyt, koska urakkatarjouksista halvinkin ylitti määrärahan ja kustannusarvion merkittävästi. Se oli yli miljoona euroa.

"Kustannusten suuruuteen vaikuttaa merkittävästi muun muassa suuri käsityön osuus, työmaajärjestelyiden hankaluus, vesistön voimakas virtaus ja rakenteiden huputuksen tarve ympäristösyistä", Toukoniemi jatkaa.

Urakoitsijoiden kanssa järjestettiin markkinakartoitus, jossa etsittiin ratkaisuja hankkeen kustannusten kohtuullistamiseksi.

"Kaupungin tahtotila on saada silta säilymään tuleville sukupolville, mutta korjauskustannukset ovat haaste", yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki toteaa.

Riippusillan tulevaisuutta on palkattu vuoden loppuun saakka selvittämään insinööri Vilja Pylsy. Hän on aiemmin muun muassa johtanut Hämeenkyrössä Myllykolun kesäteatterin rakennushankkeen.

"Keikyän riippusilta on vaikuttava ja ainutlaatuinen. Kevyen liikenteen väylän lisäksi sillalla on potentiaalia merkittäväksi matkailunähtävyydeksi. Myös alueen mielenkiintoinen käsityö- ja teollisuushistoria tukee Keikyän kylän matkailullista arvoa", sanoo Pylsy.

Viimeksi Keikyän riippusiltaa on saneerattu vuonna 2004.

Sastamalan kaupunki järjestää Keikyän riippusillan tulevaisuudesta kaikille avoimen keskustelun tiistaina 25.9. Keikyä-talolla. Tilaisuus alkaa klo 18 ja ennen sitä on kahvitus.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat