Sastamalaa ja Punkalaidunta työnnetään Tampereen hiippakuntaan

Uutiset

Avatar photo

Kirkkohallitus lähetti esityksen kirkolliskokoukselle.

Punkalaidun, kirkko

Punkalaitumen kirkko.

Hiippakuntajako noudattaa tulevaisuudessa maakuntarajoja, jos esitys menee läpi. Muutos astuisi voimaan vuoden 2020 alusta.

Sastamalan ja Punkalaitumen seurakunnat liitettäisiin Tampereen hiippakuntaan. Nykyisin ne kuuluvat Turun arkkihiippakuntaan. Tampereen hiippakunnan muodostaisivat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seurakunnat.

Kirkkohallitus on hyväksynyt esityksen hiippakuntarajojen tarkistamisesta. Taustat liittyvät sote- ja maakuntauudistukseen. Asia etenee kirkolliskokouksen päätettäväksi.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on vastustanut kirkkohallituksen esitystä. Sastamalan ja Punkalaitumen seurakuntien osalta se katsoo, että ne voisivat pysyä niin tahtoessaan Turun arkkihiippakunnassa. "Jos kyseisillä seurakunnilla on selkeä tahtotila jompaankumpaan suuntaan, sitä tulisi kunnioittaa", lausunnon perusteluissa todetaan.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat