MAINOS

VaLePa valmistautuu Mestarien liigaan

Kausi alkaa kotiottelulla 10. lokakuuta.

Uutiset

VaLePa

Hallitseva Suomen mestari VaLePa valmistautuu jo täysillä myös eurooppalaisten huippujoukkueiden Mestarien liigaan. Sitä pukkipaidat pelaavat nimellä Ford Store Levoranta Sastamala.

Ford Store Levoranta aloittaa Mestarien liigan pelit kotona. Vastustaja on turkkilainen Istanbul BBSK, joka viime kaudella sijoittui Turkin kovassa liigassa kolmanneksi. Avausottelu pelataan Sastamalassa Vexve Areenalla keskiviikkona 10. lokakuuta.

Joukkue on vahvistunut viime kauteen verrattuna ja materiaali on laajempi. Yleispelaajina jatkavat Olli Kunnari, Erik Sundberg ja MM-kisoissa läpimurron tehnyt Niko Suihkonen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Slovenialainen valmentaja Radovan Gacic on suunnitellut, että MM-kisoissa ykköshakkurina palloja tappanut Urpo Sivula siirtyisi myös yleispelaajan tontille tuomaan lisää hyökkäysvoimaa.

Hakkuriosastolta löytyy yhdysvaltalainen, 22-vuotias ja 198 senttiä pitkä Arvis Greene. Hän oli kotimaansa yliopistosarjan paras pistemies. Yhdysvaltoja Greene on edustanut kahdesti Pan American kisoissa. Hänen rinnallaan peliajasta taistelevat 212 senttiä pitkä tulevaisuuden lupaus Aaro Nikula ja tietenkin Urpo Sivula.

Uudeksi keskitorjujaksi on tullut kanadalainen Daniel Jansen Van Doorn, joka tunnetaan lempinimellä JVD. Hän on Kanadan maajoukkueen keskitorjuja ja on valittu muun muassa Pan American kisojen parhaaksi keskitorjujaksi vuonna 2015. MM-kisoissa hän on ollut joukkueensa aloituskuusikossa. Keskimiehenä jatkaa myös MM-kisoissa pelannut Markus Kaurto.

Passari Mikko Esko on elämänsä kunnossa ja hänellä on käytössään oiva hyökkäyskalusto. Brasilialainen libero Alan Barbosa Domingos oli Brasilian liigan paras vastaanottaja viime kaudella. Hänellä on tilillään maansa maajoukkue-edustuksia.

Ford Store Levorannan valmentajalla Radovan Gacicilla on hyvin monipuolinen ja ikäänsä nähden pitkä valmentajatausta. Hän on ollut mukana muun muassa kotimaansa Slovenian ja Egyptin maajoukkueiden toiminnassa sekä Venäjällä maineikkaan Ufan kakkosvalmentajana. Radovan Gacic on 43-vuotias.

Vastustaja Turkin liigan kärkikastia

Viime kaudella Turkin liigassa ja cupissa kolmanneksi sijoittunut Istanbul BBSK on pitkään ollut kotimaansa kentillä aivan kärjen tuntumassa. Viimeisimmästä mestaruudesta on kulunut jo kymmenkunta kautta. Suomalaisedustusta seurassa oli 2010-2011, kun Olli Kunnari ja Mikko Oivanen pelasivat BBSK:n paidassa.

Turkkilaisjoukkueesta kenties tunnetuimmat pelaajat ovat maajoukkuelaituri Gökhan Gökgöz ja niin ikään maajoukkuepelaaja, hakkuri Metin Toy. Jälkimmäinen on vieraillut Sastamalassa aiemminkin kansainvälisten pelien merkeissä tuolloin Fenerbachen riveissä.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top