MAINOS

Sastamalaan suunnitteilla uusi vesilinja Lavian kautta

Houhajärven vedenottamon laajentaminen esillä.

Uutiset

Samuli Kinnari

Vesihana

Pirkanmaan ja Satakunnan rajoilla kaavaillaan turvattavan vesilaitosten toimintavarmuutta sekä riittävää vedensaantia optimoidulla vedenotolla ja uusilla johtoyhteyksillä. Suunnitelma katsoo vuoteen 2040.

Alue on iso. Tavoitteena on varmistaa Sastamalan, Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Kankaanpään vedenhankintaa. Etenkin Vatulanharjun ja Hämeenkankaan pohjavesivarat aiotaan valjastaa aktiiviseen hyötykäyttöön.

Hankkeita toteutetaan kahdessa vaiheessa. Esimerkiksi Sastamalassa lisättäisiin vedenottoa nykyisten lupamääräysten ja kapasiteettien puitteissa Hyynilänkankaan vedenottamolta sekä käynnistettäisiin Houhajärven vedenottamon laajentamiseen liittyvät tutkimukset ja lupaprosessien valmistelu. Ensimmäinen vaihe jatkuisi vuoteen 2025. Sitä seuraavaan toiseen vaiheeseen sisältyisi muun muassa yhdysvesijohtojen rakentaminen Kankaanpäästä Lavian kautta Sastamalaan sekä Sastamalan ja Hämeenkyrön välisen vesijohdon paineenkorotuksen kaksisuuntaistaminen.

Ensimmäisen vaiheen rakentamiskustannuksiksi on alustavasti arvioitu 7,5 miljoonaa euroa ja toisen vaiheen 12,1 miljoonaa euroa. Toteutuessaan suunnitelmaratkaisu muodostaa kaksi alueellista rengasyhteyttä alueen vesihuoltoverkostoja yhdistämään.

Suunnitelma on kunnissa kierroksella. Lausuntojen perusteella päätetään toteutettavista jatkotoimenpiteistä ja aikatauluista.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top