ILMOITUS

Sastamala panostaa tulevaisuuteen ja velkaantuu

Kaupunki panostaa elinvoimaa lisääviin ja vahvistaviin hankkeisiin.

Uutiset

Sastamala

Panostaminen elinvoimaa vahvistaviin hankkeisiin leimaa Sastamalan tulevia vuosia. Kaupungin suurimmat huolenaiheet liittyvät vuosikatteen tasoon ja velan nousujohteiseen kehitykseen.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan merkittävää koko ensi vuoden budjettia silmällä pitäen ovat satsaukset elinvoimaa lisääviin ja vahvistaviin hankkeisiin.

Kunnallistekniikan rakentamisen pääpaino keskittyy suunnitelmakaudella Mouhijärvelle. Valtatien 11 alikulku tehdään yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa ja rinnakkaisväylän rakentaminen jatkuu vaiheittain.

Tilakeskuksen suurin investointi on Vareliuksen koulu ja liikuntahalli. Yli kymmenen miljoonan euron kokonaisuus valmistuu vuonna 2020. Se tarjoaa aivan uudenlaisen oppimisympäristön 320:lle oppilaalle. Kaupunkilaisia laajasti palvelevan liikuntahallin valtionavustuspäätös saataneen alkukesästä.

“Merkittävin elinkeinopoliittinen investointi on Yrityspuisto Syke, jonka kaavoitus valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä. Yrityspuistosta luodaan moderni, tämän päivän yritystoiminnan haasteisiin vastaava alue”, kertoo Malmberg.

Sastamalan ensi vuoden nettoinvestointitaso on 13,2 miljoonaa euroa. Suunnitelmavuosina kokonaisinvestoinnit ovat 35,5 miljoonaa euroa eli keskimäärin 11,8 miljoonaa euroa vuodessa. Myös tämän jälkeenkin investointitarve jatkuu vielä pitkään noin kymmenen miljoonan euron vuositasolla.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top