Koulutien turvallisuutta ratkotaan Tyrväänkylässä

Uutiset

Samuli Kinnari

Pyörätie, liikennemerkki

Sastamalassa Tyrväänkylässä kevyen liikenteen väylää ja katuvalaistusta kaavaillaan jatkettavaksi. Taustalla on valtuustoaloite.

Kiireisimmin tulisi jatkaa kevyen liikenteen väylää Tyrväänkylän koululta Huhtaniituntielle. Osuus on pituudeltaan parisataa metriä. Samalle välille lisättäisiin koko matkalle myös katuvalot.

Esillä on myös kevyen liikenteen väylän ja valaistuksen jatkaminen Huhtaniituntieltä edelleen valtatielle 12. Tämä kuitenkin edellyttää rakentamista noin 1,9 kilometrin matkalla. Toteuttamisessa on haasteita muun muassa lähellä tietä olevien rakennusten vuoksi. Asiaa kuitenkin pyrittäisiin edistämään yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa tulevina vuosina.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä teki Tyrväänkyläntien turvallisuudesta valtuustoaloitteen syksyllä vuonna 2015. Asian käsittely on odottanut Huhtaniituntielle sijoittuvan kallionottohankkeen luvan ratkeamista. Korkein hallinto-oikeus antoi ympäristölupapäätöksen kesällä. Toiminta alueella on alkanut.

Asia on teknisen lautakunnan käsiteltävänä.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top