Kotimainen kuusi on suosituin joulupuu

Uutiset

Joulukuusi,joulu

Sastamalan kaupunki ilahdutti joulun alla jakamalla ilmaisia joulukuusia tulevalta asuinalueelta. Niitä käytiinkin hakemassa yli kaksisataa.

Joulukuusi seisoo tänäkin vuonna usemmassa kuin joka toisessa kodissa. Kotimainen kuusi on edelleen suosituin joulupuu, mutta perinteessä on tapahtunut myös muutoksia viime vuosina. Kotiin kannetaan yhä pienempiä kuusia.

Suomalaiset ovat tottuneet pieniin ja edullisiin kuusiin, joita kauppaketjut ovat tarjonneet jo vuosia. Ympäristötietoisuuden lisääntyminen näkyy myös joulupuuhankinnoissa. Yhä useampi hankkii kotiinsa ruukkukuusen, jonka voi myös istuttaa myöhemmin pihalle. Ruukkukuusen kasvattaminen joulupuukäytön jälkeen vaatii kuitenkin hieman vaivaa ja taitoa.

Suomalaiset hankkivat kotiinsa tänä jouluna kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa kuusta. Niistä kaksi kolmesta tulee kotimaisilta kuusiviljelmiltä. Omasta tai tuttavien metsistä haetaan noin 300 000 kuusta ja reilut 150 000 kuusta tuodaan ulkomaisilta viljelmiltä.

Suomalainen joulukuusi on ulkomaalaista ekologisempi. Lähellä tuotetun ja lähialueelta kuljetetun puun hiilijalanjälki on pieni.

Juota joulukuusta tarpeeksi

Tuore joulukuusi kestää sisätiloissa varisematta yleensä kaksi viikkoa, jos se ei pääse kuivahtamaan missään vaiheessa ja se saa riittävästi vettä koko ajan.

Joulukuusen hoitaminen

  • Huolehdi, että kuusella on vettä aina riittävästi.
  • Vältä joulukuusen sijoittamista lämpöpatterien, uunin tai puhaltimien lähelle.
  • Huolehdi puu kierrätykseen käytön jälkeen. Joulukuusen voi kuljettaa siististi ulos pilkkomalla sen sisällä jätesäkkiin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top