Vuosi vaihtuu tuulisena – Lumipeite kasvaa

Uutiset

Voimakas tuuli lisää kylmän tuntua ja voi haitata rakettien lähettämistä.

Ilotulitus. Kuva: Samuli Kinnari

Voimakas tuuli lisää kylmän tuntua ja voi haitata rakettien lähettämistä Etelä- ja Keski-Suomessa.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan voimakas matalapaine lähestyy maatamme uudenvuodenaattona eli maanantaina 31. joulukuuta. Lumisadealue saapuu maan länsiosaan illalla ja samalla tuuli voimistuu.

Vuoden vaihtumista juhlitaan suuressa osassa maata sateisessa ja tuulisessa säässä.

"Voimakas tuuli lisää kylmän tuntua ja voi haitata rakettien lähettämistä etenkin maan etelä- ja keskiosassa", kertoo päivystävä meteorologi Pauli Jokinen.

Lämpötila on vuoden vaihtuessa maan etelä- ja länsiosassa nollan ja -5 asteen välillä. Uudenvuodenpäivänä matalapaine siirtyy kohti kaakkoa. Ajokeli voi olla runsaan lumentulon vuoksi huono maan etelä- ja keskiosassa. Matalapaineen jälkipuolella puhaltaa kylmä koillistuuli ja ilma kylmenee selvästi.

"Matalapaineen aikatauluun ja reittiin liittyy vielä epävarmuuksia, joten päivittyvää ennustetta kannattaa seurata lähipäivinä", muistuttaa meteorologi Pauli Jokinen.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat