MAINOS

Sastamala tavoittelee Sykkeeseen teollisuus- ja asiantuntijayrityksiä – Mallia otetaan muiden kaupunkien onnistumisista

Ennakkomarkkinointi alkaa talvella.

Uutiset

Yrityspuisto Syke

Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Ursula Lumme esittelee Yrityspuisto Sykettä InnoEventin yleisölle.

Sastamalassa Yrityspuisto Sykkeen kehitykseen haettiin loppuvuoden aikana vauhtia osallistamalla paikkakuntalaisia sähköisellä Ideatehtaalla. Lisäksi tehtiin opiskelijayhteistyötä Tampereella.

Yrityspuisto Sykkeen toimintamallin kehittäminen on edennyt vauhdikkaasti. Sastamalan elinkeinopalvelut keräsi yritysten kehitysajatuksia haastattelemalla noin kahtakymmentä paikallista yritystä. Lisäksi oppia haettiin vierailemalla Turun, Rauman, Nokian ja Tampereen yrityspuistoissa ja toimistohotelleissa.

“Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, vaan oppia kannattaa ottaa muiden kaupunkien onnistuneista projekteista”, toteaa elinkeinojohtaja Ursula Lumme.

Opiskelijat ideoivat yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta

Kaupungin tavoitteena on saada Yrityspuisto Sykkeeseen uusia teollisuus- ja asiantuntijayrityksiä myös Sastamalan ulkopuolelta. Tästä syystä kaupunki haki uusia näkemyksiä yrityspuiston toimintaan aloittamalla innovointiyhteistyön korkeakouluopiskelijoiden kanssa.

Kaupunki ja Yrityspuisto Syke olivat toimeksiantajana opiskelijoiden innovointikilpailu InnoEventissä Tampereella. Tehtävänä oli luoda ehdotus yrityspuiston kohtaamispaikasta ja siellä tapahtuvasta toiminnasta. Yrityspuisto Syke oli myös mukana Demola Tampereen opiskelijaprojektissa, jossa kansainvälinen opiskelijaryhmä ideoi vetovoimaista ja modernia yrityspuistoa.

“Opiskelijoiden ehdotuksissa korostui erityisesti yhteisöllisyyttä vahvistavien toimintojen luominen sekä ekologisuuden huomioonottaminen. Kohtaamispaikasta pitäisi opiskelijoiden ehdotusten mukaan löytyä muun muassa etätyöpisteitä, toimistotiloja ja yhteinen tapahtumatila. Myöskään sähköistä ulottuvuutta ei saa unohtaa”, kertoo yrityspuistokoordinaattori Noora Nieminen.

Uusia ideoita 230

Kaikille avoimen sähköisen ideointialustan avulla kerättiin ja testattiin ideoita tulevan yrityspuiston toiminnasta ja palveluista. Ideatehdas keräsi yli 1300 käyntiä ja synnytti 230 ideaa.

“Ideatehtaan kävijät nostivat esille muun muassa tarpeet saada Sastamalaan lisää asiantuntijapalveluita, kehittää paikallista toimintaa tamperelaisten korkeakoulujen sekä Saskyn kanssa ja luoda monipuolisia yritystiloja erilaisiin tarpeisiin. Kaupunkia kannustettiin myös paikallisia menestystarinoita hyödyntävään rohkeaan markkinointiin”, summaa Noora Nieminen.

Kerätyn materiaalin pohjalta Sastamalan kaupunki laatii yhdessä kokeneen teollisuus- ja liiketoimintakonsultin Gaia Consultingin kanssa alkuvuoden aikana ehdotuksen Yrityspuisto Sykkeen toimintamallista ja siihen liittyvistä palveluista. Tulossa on myös työpaja, jossa paikalliset yritykset pääsevät antamaan oman panoksensa yrityspuiston kehittämiseen. Pirkanmaan liiton rahoittama kehityshanke päättyy maaliskuussa.

“Yrityspuiston kehittäminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Uusi asemakaava uusine yritystontteineen valmistunee tammikuuhun 2020 mennessä. Yrityspuiston ennakkomarkkinoinnin aloitamme tämän vuoden helmikuussa”, kertoo Ursula Lumme innostuneesti. Luvassa on tienvarsimainontaa, näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa sekä sähköistä markkinointia.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top