ILMOITUS

Sastamalan kirkkoneuvosto äänesti kirkkoherran vaalista uudelleen – Ei esitä kansanvaalia

Uutiset

Samuli Kinnari

Tyrvään kirkko, portti

Kirkkoneuvosto joutui Sastamalassa käsittelemään kirkkoherran vaalin vaalitapaa uudelleen. Syynä oli ensimmäisen päätöksen äänestys, joka käytiin suljetuin lipuin. Uusi päätös syntyi nimenhuudolla edelleen tasaäänin 6-6 ja puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Seurakunta sai lakimiesasessori Matti Mäkiseltä tiedon, että vain henkilövaali voidaan toteuttaa suljettuna lippuäänestyksenä. Uuden käsittelyn yhteydessä äänestys suoritettiin julkisena nimenhuudolla.

Lopputulos ei muuttunut uudessa käsittelyssä. Kirkkoneuvosto esittää edelleen kirkkovaltuustolle, että se pyytää tuomiokapitulilta välillistä vaalia.

Puheenjohtajana toimivan vs. kirkkoherra Jouni Pihlajamaan esitystä välillisen vaalin pyytämisestä kannattivat hänen lisäkseen Suvi Sianoja, Jaakko Pirttikoski, Jukka Holma, Janica Isonokari ja Maritta Laiho.

Vastaesityksen teki Lassi Ketola. Hän esitti, että kirkkoherranvaali järjestetään perinteistä vaalitapaa noudattaen eli välittömänä vaalina. Tätä kannatti Sirpa Keskinen. Heidän tuekseen äänestyksessä asettuivat Satu Janhunen, Pirkko Lahtinen, Pauli Pietilä ja Pentti Rantanen.

Äänet menivät tasan 6-6, jolloin kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimivan vs. kirkkoherra Jouni Pihlajamaan kanta ratkaisi. Päätös oli hänen esityksensä mukainen.

Kirkkovaltuusto päättää asiasta keskiviikkona 6. maaliskuuta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top