Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Torstai 18.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamalan kirkkoneuvosto äänesti kirkkoherran vaalista uudelleen – Ei esitä kansanvaalia

Uutiset

Kirkkovaltuusto päättää asiasta keskiviikkona 6. maaliskuuta.

Tyrvään kirkko, portti

Kirkkoneuvosto joutui Sastamalassa käsittelemään kirkkoherran vaalin vaalitapaa uudelleen. Syynä oli ensimmäisen päätöksen äänestys, joka käytiin suljetuin lipuin. Uusi päätös syntyi nimenhuudolla edelleen tasaäänin 6-6 ja puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Seurakunta sai lakimiesasessori Matti Mäkiseltä tiedon, että vain henkilövaali voidaan toteuttaa suljettuna lippuäänestyksenä. Uuden käsittelyn yhteydessä äänestys suoritettiin julkisena nimenhuudolla.

Lopputulos ei muuttunut uudessa käsittelyssä. Kirkkoneuvosto esittää edelleen kirkkovaltuustolle, että se pyytää tuomiokapitulilta välillistä vaalia.

Puheenjohtajana toimivan vs. kirkkoherra Jouni Pihlajamaan esitystä välillisen vaalin pyytämisestä kannattivat hänen lisäkseen Suvi Sianoja, Jaakko Pirttikoski, Jukka Holma, Janica Isonokari ja Maritta Laiho.

Vastaesityksen teki Lassi Ketola. Hän esitti, että kirkkoherranvaali järjestetään perinteistä vaalitapaa noudattaen eli välittömänä vaalina. Tätä kannatti Sirpa Keskinen. Heidän tuekseen äänestyksessä asettuivat Satu Janhunen, Pirkko Lahtinen, Pauli Pietilä ja Pentti Rantanen.

Äänet menivät tasan 6-6, jolloin kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimivan vs. kirkkoherra Jouni Pihlajamaan kanta ratkaisi. Päätös oli hänen esityksensä mukainen.

Kirkkovaltuusto päättää asiasta keskiviikkona 6. maaliskuuta.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: