Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Lojer tuplaa tuotantotilansa Sastamalassa

Uutiset

Tehtaan kapasiteetti on käynyt liian pieneksi.

Lojer, tehdas

Lojerin tehdasta.

Sastamalassa sairaala- ja hoitokalusteita valmistava Lojer laajentaa tehdastaan. Tuotantotilat kaksinkertaistuvat.

Voimakkaan kasvun ansiosta tehtaan kapasiteetti on käynyt liian pieneksi. Tuotantotilojen pinta-ala lisääntyy 3 300 neliömetrillä. Investointi on arvoltaan kaikkiaan noin kuusi miljoonaa euroa.

"Tilojen laajentamisen lisäksi uudistamme konekantaa ja suunnittelemme uudestaan koko tuotantotavan. Tehdaslayout, toiminta, koneiden sijoittelu ja materiaalivirrat suunnitellaan siten, että tuottavuus paranee. Haluamme valmistaa tuotteet entistä fiksummin", kertoo toimitusjohtaja Ville Laine.

Lojer ylsi viime tilikaudella historiansa parhaaseen liikevaihtoon. Näkymät ovat hyvät sekä kotimaassa että viennissä.

"Investointi ei itsessään lisää työpaikkoja, mutta se mahdollistaa kasvutavoitteemme ja sen myötä työpaikkojen lisääntymisen. Tällä tilikaudella konsernin liikevaihto saavuttaa ensimmäistä kertaa 30 miljoonan euron rajan", iloitsee Laine.

Laajennuksen yhteydessä tehtaan piha-alue ja ajojärjestelyt rakennetaan uudelleen kuormien lastauksen ja purkamisen tehostamiseksi. Lisäksi vanhan tehdasrakennuksen julkisivu ja ilmanvaihto saneerataan.

"Uudistetun tehtaan lämmitys toteutetaan maalämmöllä ja rakenteilla on kaksikymmentä maalämpökaivoa. Myös tehtaan rakenteelliset ratkaisut, valaistus ja koneinvestoinnit edistävät energiatehokkuuttamme. Kaikki käyttämämme sähkö on jo vuodesta 2011 ollut uusiutuvaa energiaa", sanoo Ville Laine.

Tuotantotilan perustuksia valetaan parhaillaan. Laajennus valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Pääurakoitsija on porilainen Astora Rakennus.

Tehtaalla on laajennuksen jälkeen tuotanto- ja toimistotilaa lähes 10 000 neliömetriä.

Lojer, Juha Keskumäki, Ville Laine

Lojerin tehtaalla Juha Keskumäki ja toimitusjohtaja Ville Laine.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top