Sastamalan Tukipalvelua uhkaa purkaminen

Uutiset

Talous

Taustalla ovat toimintaympäristön muutokset ja näköpiirissä olevat haasteet. Sastamalan Tukipalvelu Oy eli SaTu aiotaan ajaa alas.

Kaupungin konserni- ja elinvoimajaostolle esitetään, että Sastamalan Tukipalvelu siirtää talous- ja henkilöstöpalvelunsa Monetra Pirkanmaalle ensi vuoden alusta. Yhtiö jatkaisi toistaiseksi ICT-palvelujen tuottamista, mutta niille haettaisiin pysyvämpää ratkaisua syksyn aikana. Tämän jälkeen Sastamalan Tukipalvelu purettaisiin.

Yhtiön toimintaa on ennakoitu näköpiirissä olevien haasteiden vuoksi. Niitä ovat esimerkiksi todennäköinen sote-uudistus ja eläköitymisistä aiheutuvat rekrytointihaasteet.

Sastamalan kaupunki, Punkalaitumen kunta ja Sastamalan Tukipalvelu ovat yhteistyössä neuvotelleet talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja sekä ICT-palveluja tuottavien yhtiöiden kanssa. Vaihtoehdoista on konsulttiyhtiö Perlacon antanut ulkopuolisen asiantuntijan arvioinnit.

Nykyisin Sastamalan Tukipalvelun ainoat palveluja käyttävät osakkaat ovat Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta. Määrä on vähentynyt esimerkiksi useiden kuntaliitosten myötä. Lisäksi yhtiö tuottaa palveluja yhdeksälle omistajien intressipiiriin kuuluvalle organisaatiolle.

Sastamalan Tukipalvelun varsinainen toiminta alkoi vuonna 2005.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top