MAINOS

Jatkuvaa mittaustietoa Säkylän Pyhäjärvestä

Uutiset

Säkylä, Pyhäjärvi

Laitteiston asennusta Säkylän Pyhäjärvellä.

Säkylän Pyhäjärveen on asennettu uutta tekniikkaa. Tiedot palvelevat niin kalastajia kuin tutkijoitakin.

Mittauspoiju ja sääasema tuottavat lähes reaaliaikaista tietoa järviveden laadusta ja säätilanteesta. Ne pidetään Pyhäjärvellä koko avovesikauden. Laitteet pilotoivat uutta jatkuvatoimisten mittausasemien verkostoa.

“Reaaliaikainen tieto järviveden laadusta ja säätilanteesta kiinnostaa varmasti esimerkiksi kalastajia ja muita järvellä liikkujia sekä paikallisia asukkaita tutkijoiden lisäksi”, toteaa tutkimuspäällikkö Anne-Mari Ventelä Pyhäjärvi-instituutista.

Mittauspoiju on Palmukarilla ja sääasema Kirkkokarilla.

“Säkylän Pyhäjärvi on merkittävä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti ja se on yksi eniten tutkituista järvistä myös Euroopan tasolla. Haasteena Pyhäjärvellä, kuten monilla muillakin Suomen järvillä, ovat viime aikoina lisääntyneet leudot ja sateiset talvet, jotka lisäävät hajakuormitusta ja rehevöitymistä”, taustoittaa erikoistutkija Ahti Lepistö Suomen ympäristökeskuksesta.

Linkki seurantatietoihin julkaistaan kesäkuussa.

Vedenlaadun mittauslaitteistoa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top