Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tuoremehubrändi tähtää Sastamalan Kaltsilasta maailmalle

Kartanomiljööseen perustetaan paikallinen mehustamo.

Uutiset

Joutsenten reitille syntyy tukku uusia hankkeita.

Omenat

Joutsenten reitillä on vipinää ja positiivista pöhinää. Jälleen syntyy uutta.

Yritysten hankkeissa tähdätään liiketoiminnan kasvattamiseen ja uusiin työpaikkoihin.

Sastamalan Kaltsilassa Vanhakylä gårdin investointihankkeessa perustetaan paikallinen mehustamo Vanhakylän kartanomiljööseen. Samalla on määrä luoda kansainvälisille markkinoille tähtäävä omenatuoremehubrändi. Investoinnin tavoitteena on saada aikaan kolme uutta työpaikkaa.

Keikyässä Okay Stylen kokeiluhankkeessa tähdätään hevosaiheisilla laukkutuotteilla Saksan markkinoille. Yrityksen tuotannosta 45 prosenttia viedään Ruotsiin ja Norjaan. Saksan markkinat koetaan luontevaksi seuraavaksi askeleeksi. Hankkeella tavoitellaan 20 prosentin kasvua liikevaihtoon, mikä mahdollistaisi yhden uuden työpaikan syntymisen.

Huittisten Korvenkylässä FlowEnergyExperiencesin investointihankkeessa tehostetaan ja kehitetään luontomatkailukohde Rahkamo Resortin toimintaa. Peruskorjaus- ja laiteinvestoinnin tavoitteena on synnyttää yksi kokoaikainen työpaikka.

PP-Pesu Petri Pirttikoski laajentaa autohuolto- ja pesutilojaan, jotta myös isokokoiset paketti- ja matkailuautot saadaan palvelun piiriin. Investoinnilla haetaan kasvua yrityksen liikevaihtoon, mikä mahdollistaisi yksi tai kaksi uutta työpaikkaa.

Yleishyödyllisillä hankkeilla tavoitellaan yhteistä hyvää.

Sastamalan Autourheilijoiden esiselvityshankkeessa suunnitellaan toimenpiteet Monakon moottoriurheilukeskuksen käytettävyyden parantamiseksi. Tavoitteena on parantaa alueen palveluita, pienentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta ja parantaa rata-alueen turvallisuutta. Hankkeella pyritään myös kohentamaan nuorten harrastusmahdollisuuksia ja selvittämään keskuksen käyttömahdollisuudet moottoriurheilun ulkopuolella.

Pukaran Karhukoplan investoinnissa rakennetaan monitoimihalli ja lahtivaja Pukaran kylälle. Riistankäsittelyn lisäksi tilat mahdollistavat ilma-ase- ja jousiammunnan harjoittelun. Investointi myös parantaa riistanhoidon kannalta tarpeellisen metsästysharrastuksen edellytyksiä Joutsenten reitin alueella, jolla on yksi maamme korkeimmista hirvieläintiheyksistä asukasta kohti laskettuna. Rahoituskehyksen niukkuudesta johtuen metsästysseurainvestointien tukiprosentiksi linjattiin 25. Hankkeiden pitää palvella koko kylää sekä seuran toiminnan ja jäsenyyden pitää olla kaikille avointa.

Levon Metsästysseuran investointihankkeessa perusparannetaan Houhajärven Levonnokassa sijaitsevat maja-, kota- ja muut rakennukset, jotka ovat laajalti myös seuran ulkopuolisessa kokous- ja juhlakäytössä. Hanke tähtää koko Levonnokan toimivuuden nostamiseen esimerkiksi esteettömän liikkumisen ja turvallisuuden osalta.

Kaltsilan metsästysseuran investointihankkeessa parannetaan Kaltsilan kylän yhteisenä kokoontumispaikkana toimivan Hirvelän metsästysmajan varustetasoa ja perusparannetaan riistankäsittelytilat elintarvikehuoneistoksi. Metsästysmaja on nykyisin kylän ainut yhteinen kokoontumistila.

Maaseudun Sivistysliiton alueiden välisessä ITE Satakunnassa -kehittämishankkeessa kartoitetaan ja dokumentoidaan maakunnan itseoppineita nykykansantaiteilijoita sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Tavoitteena on koota ja tallentaa uutta tietoa, nostaa kohteita avoimeksi yleisölle sekä saada tuloksia käytettäväksi kylien ja alueen brändäämiseen, matkailupalveluihin ynnä näyttely- ja julkaisutoimintaan.

Satakunnan Sydänpiirin alueiden välisessä Messiin-hankkeessa parannetaan maaseudun väestön maallikkoelvytystaitoja sydäniskurien avulla. Joutsenten reitin kunnista kohdealueeseen kuuluu Huittinen, jossa järjestetään yksi iso yleisötilaisuus sydäniskurien käytöstä sekä vähintään kolme pop up -tilaisuutta paikoissa, joissa väkeä liikkuu paljon. Sydänpysähdystilanteessa aivot jäävät ilman happea ja ihminen menehtyy nopeasti. Jos sydän pystytään käynnistämään 3-5 minuutin kuluttua pysähdyksestä, jopa 50-70 prosenttia potilaista selviytyy.

Varsinais-Suomen Sydänpiirin vastaavassa hankkeessa Joutsenten reitin kunnista kohdealueeseen kuuluu Punkalaidun. Siellä järjestetään yksi iso yleisötilaisuus sydäniskurien käytöstä.

Joutsenten reitin hallitus käsitteli yksitoista uutta hankehakemusta ja neljä alueiden välisten hankkeiden lausuntopyyntöä. Yhteensä kolmentoista hankkeen rahoitusta päätettiin puoltaa. Kaksi hakemusta hylättiin.

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 428 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 30 prosenttia. Kuluvan vuoden rahoituskehys on puollettu loppuun ja muutama prosenttiyksikkö ensi vuoden rahoituskehyksestä.

· · ·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top