Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kiinteistöverojen korvaaminen kyläyhdistyksille äänestytti Sastamalassa

Uutiset

"Päätöksellä asetetaan muut yleishyödylliset yhteisöt eriarvoiseen asemaan", todetaan päätökseen kirjatussa eriävässä mielipiteessä.

Kiimajärven kylätalo

Kiimajärven kylätalo.

Sastamalan tekninen lautakunta päätti kyläyhdistysten avustuksista.

Hakemuksia tuli yhteensä kolmekymmentä. Yksikään ei myöhästynyt.

Kaikki kyläyhdistykset saavat vuosiavustuksen. Sen suuruus määräytyy toiminnasta annettavien pisteiden perusteella.

Äänin 5-3 lautakunta hyväksyi kiinteistöverojen korvaamisen neljälletoista kyläyhdistykselle. Summa tulee vuosiavustuksen päälle. Heljä Leppäniemi esitti, että kiinteistöveroa ei hyväksytä avustuksen piiriin. Tarja Pietilä kannatti tätä. Äänestyksessä he saivat tuekseen Leena Mattilan. Esittelijän esityksen kannalla olivat Tapio Mörtti, Kari Suhonen, varapuheenjohtaja Jukka-Pekka Selin, Jussi Mikkola ja Timo Heino. Kirsi Koivuniemi ei jäävinä osallistunut asian käsittelyyn. Heino on puheenjohtaja Raimo Kinnarin varajäsen ja Koivuniemi Anne-Mari Mäkisen.

Heljä Leppäniemi ja Tarja Pietilä jättivät eriävän mielipiteen. Siinä muun muassa todetaan, että "päätöksellä asetetaan muut yleishyödylliset yhteisöt eriarvoiseen asemaan". Tällä viitataan yhdistyksiin, jotka maksavat kiinteistöveroa, mutta eivät ole näiden avustusten piirissä.

Suurimman vuosiavustuksen sai Lantulan Seudun Kyläyhdistystys. Se on suuruudeltaan 2 000 euroa. Pienimmät vuosiavustukset ovat 336 euroa. Kiinteistöveroja korvataan enintään 1 000 euroa. Tämän maksimi myönnettiin Lantulan Seudun Kyläyhdistykselle ja Kaukolan Kyläseuralle.

Ensi vuodelle pisteytys tullaan muokkaamaan siten, että myös kiinteistöverot huomioidaan avustusten arvioinnissa suoraan.

·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top