Yrityksiltä vedätetty rahaa Lounais-Suomessa

Uutiset

Pankki, säästöpossu, raha, talous

Poliisin tekemien havaintojen mukaan Lounais-Suomessa toimitusjohtaja- ja laskutushuijaukset ovat jälleen nostamassa päätään. Usealle yritykselle on aiheutunut viime viikkoina suuria rahallisia vahinkoja.

Kesälomien aikaan taloushallintoa saatetaan pyörittää sijaisten voimin. Rikolliset käyttävät hyväkseen yritysten tilapäisjärjestelyjä. He ujuttavat omia laskujaan maksuliikenteeseen.

Tyypillisesti huijaus alkaa väärennetyllä sähköpostilla, joka näyttää tulevan yrityksen johdolta. Taloushallinnon suorittavaa porrasta pyydetään kiirehtimään kymmenien tuhansien eurojen maksua ulkomaiselle tilille. Tuoreimmissa tapauksissa osoite on ollut englantilainen pankki.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Edelleen esiintyy myös Office365-tunnusten kalastelua. Niiden turvin rikolliset pääsevät tunkeutumaan sähköpostiin ja mahdollisesti pilvipalveluihin. Järjestelmän sisällä he kykenevät muuttamaan yrityksen sisäisiä laskutustietoja tai ujuttamaan mukaan omia laskuja.

Huijausten kohteeksi joutuneita poliisi kehottaa olemaan yhteydessä pankkiin, joka saattaa pystyä pysäyttämään maksun etenemisen. Rikosilmoitukseen kannattaa liittää alkuperäinen viestittely mukaan. Jos kyseessä on Englantiin mennyt maksu, on tärkeää ilmoittaa asiasta Englannin poliisille.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top