Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Maanantai 20.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Keikyässä pilotoitu kyläkumppanuus jatkuu Lantulassa

Uutiset

Sastamalan seudun museossa on kehitetty uusi toimintamalli alueen kulttuuriperinnön tallentamiseen ja esittämiseen.

Muisteluilta Keikyän Kotiseutumuseolla

Keikyän Kotiseutumuseolla muisteltiin sarvikamman valmistusta.

Sastamalan seudun museossa on kehitetty uusi toimintamalli alueen kulttuuriperinnön tallentamiseen ja esittämiseen.

Jalkautuva museo -hankkeen ensimmäinen kyläkumppani oli Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys. Vapaaehtoisten kanssa tallennettiin paikalliseen sarvikampaperinteeseen liittyvää aineistoa. Mukana on valokuvia, muistoja sekä tietoja vanhoista työtavoista ja kampaverstaista.

Muisteluilloissa kerätyt valokuvat on koottu Topoteekki-verkkoarkistoon osoitteeseen www.sastamala.topoteekki.fi. Sivustolla voi tutustua myös hankkeen aikana toteutettuun Sarvikamman tarina -videoon, joka on suunnattu kouluille. Se tuotettiin yhteistyössä Voionmaan koulutuskeskuksen sekä Sastamalan Opiston teatteritaiteen opiskelijoiden ja Romulan Taiteellisen Teatterin kanssa. Lisäksi projektista tehtiin toiminnallinen Sarvikamman tarina -laukkunäyttely, joka on lainattavissa kouluihin tai esimerkiksi palvelukeskuksiin.

Museoviraston rahoittamasta hankkeesta jäi Sastamalan seudun museolle pysyvä Kyläkumppani-toimintamalli. Tänä vuonna toiminta jatkuu Lantulan seudun kyläyhdistyksen kanssa. Tallennuksen kohteena on kylän sahan historia.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: