ILMOITUS

Keikyässä pilotoitu kyläkumppanuus jatkuu Lantulassa

Uutiset

Muisteluilta Keikyän Kotiseutumuseolla

Keikyän Kotiseutumuseolla muisteltiin sarvikamman valmistusta.

Sastamalan seudun museossa on kehitetty uusi toimintamalli alueen kulttuuriperinnön tallentamiseen ja esittämiseen.

Jalkautuva museo -hankkeen ensimmäinen kyläkumppani oli Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys. Vapaaehtoisten kanssa tallennettiin paikalliseen sarvikampaperinteeseen liittyvää aineistoa. Mukana on valokuvia, muistoja sekä tietoja vanhoista työtavoista ja kampaverstaista.

Muisteluilloissa kerätyt valokuvat on koottu Topoteekki-verkkoarkistoon osoitteeseen www.sastamala.topoteekki.fi. Sivustolla voi tutustua myös hankkeen aikana toteutettuun Sarvikamman tarina -videoon, joka on suunnattu kouluille. Se tuotettiin yhteistyössä Voionmaan koulutuskeskuksen sekä Sastamalan Opiston teatteritaiteen opiskelijoiden ja Romulan Taiteellisen Teatterin kanssa. Lisäksi projektista tehtiin toiminnallinen Sarvikamman tarina -laukkunäyttely, joka on lainattavissa kouluihin tai esimerkiksi palvelukeskuksiin.

Museoviraston rahoittamasta hankkeesta jäi Sastamalan seudun museolle pysyvä Kyläkumppani-toimintamalli. Tänä vuonna toiminta jatkuu Lantulan seudun kyläyhdistyksen kanssa. Tallennuksen kohteena on kylän sahan historia.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top