MAINOS

Jorma Uotinen johdattaa Sastamala Gregorianassa nautintojen puutarhaan

Rautaveden rannoilla soi 19.-27.7.

Uutiset

Jorma Uotinen

Jorma Uotinen.

Vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregorianan ohjelmisto vie Ranskaan. Teemana on Rakkauden Pariisi.

Festivaalilla esiintyy yli 70 muusikkoa. He tulevat sekä kotimaasta että eri puolilta maailmaa, kuten
Tanskasta, Ranskasta, Israelista, Puolasta, Ruotsista ja Sveitsistä.

Avajaiskonsertissa perjantai-iltana Sastamalan Pyhän Marian kirkossa esiintyy Fuoco E Cenere. Festivaalin ohjelmistosta voidaan mainita myös esimerkiksi juhlavuottaan viettävä lauluyhtye Lumen Valo, kansainvälinen vanhan musiikin yhtye Ensemble Meridiana ja ensimmäistä kertaa mukana oleva FIRE eli Finnish Renaissaince Ensemble. Sastamalan Pyhän Marian kirkon ohella tapahtumapaikkoja ovat Tyrvään Pyhän Olavin kirkko ja Tyrvään Pappila.

Tuttuun tapaan festivaaliin kuuluu myös ilmainen konsertti. Le Jardin des Plaisirs – Nautintojen puutarhassa kertoo tarinan kielletystä rakkaudesta. Mukaansatempaaviin juonenkäänteisiin johdattaa ilmaisutaiteen ikoni ja Sastamala Gregorianan fani, taiteilijaprofessori Jorma Uotinen.

Festivaalia täydentää vanhan musiikin mestarikurssi. Opiskelijat valmistavat opettajiensa kanssa yhteisen konsertin.

Sastamala Gregoriana on Suomen suurin yhtäjaksoisesti järjestetty vanhan musiikin tapahtuma. Nyt käynnistyvä kahdeskymmenesneljäs festivaali on yksittäisten tapahtumien määrässä mitattuna isoin tähän mennessä.

Konsertit jatkuvat 27. heinäkuuta saakka.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top