Sastamalaan hankerahaa tuulivoimalle, aseteollisuudelle ja kylätalolle

Uutiset

Tuulivoima

Tuulivoima.

Joutsenten reitin hallitus käsitteli kuusi uutta hankehakemusta. Niistä viiden rahoitusta päätettiin puoltaa.

Sastamalassa Suodenniemellä PT-Wind Oy investoi uuteen tuulimittauslaitteistoon, joka mahdollistaa entistä paremmat palvelut tuulivoimahankkeiden kehittäjille. Etuina ovat kehittynyt tuulen turbulenttisuuden mittaus, mittaustarkkuus ja mittauskohteesta 200 metriin laajentunut mittausalue. Laitteisto mahdollistaa mittausmastoista luopumisen pienten tuulipuistohankkeiden yhteydessä. Yritys hakee laiteinvestoinnilla kasvua, mikä mahdollistaisi yhden uuden työpaikan syntymisen.

Ensio Firearms Oy investoi CNC-ohjattuun, neliakseliseen metallintyöstökeskukseen. Se nopeuttaa valmistusprosessia ja mahdollistaa sellaisia koneistuksia, joita yritys ei ole pystynyt ennen toteuttamaan. Ensio Firearms valmistaa rata-, metsästys- ja urheiluaseita. Kolme vuotta sitten perustettu yritys työllistää kaksi henkeä.

Kaukolan Kyläseura investoi kylätalonsa energiatehokkuuteen vaihtamalla öljylämmityksen maalämpöön. Lisäksi kylätalon eteläseinän ensimmäisen ja toisen kerroksen ikkunat kunnostetaan. Vuonna 1950 kouluksi valmistunut rakennus edustaa funktionaalista arkkitehtuuria ja on rakennushistoriallisesti arvokas.

Huittisissa Metsästysseura Ilo investoi uusiin teurastus- ja riistankäsittelytiloihin. Satakunnan suurimman metsästysseuran nykyiset teurastustilat eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksia. Uudet tilat lisäävät käsittelykapasiteettia ja parantavat hygieniaa, jolloin hirvieläimistä saatava liha voidaan jalostaa ensiluokkaisiksi elintarvikkeiksi. Investointi myös parantaa riistanhoidon kannalta tarpeellisen metsästysharrastuksen toimintaedellytyksiä alueella, jolla on yksi maamme korkeimmista hirvieläintiheyksistä asukasta kohti.

Hämeenkyröläisen Pinsiö-Seuran yleishyödyllisessä investointihankkeessa kunnostetaan yhdistyksen Okslammin rannasta hankkima mökki koko kylän yhteiseksi kokous- ja juhlapaikaksi. Tarve investoinnille tuli kyläkoulun sulkemisen ja myynnin johdosta, jolloin vuokratut kylätalotilat menetettiin. Kunnostustyöt yhdistys tekee lähes kokonaan talkoilla.

Puollettujen hankkeiden kustannukset ovat kokonaisuudessaan 333 000 euroa. Julkisen tuen osuus on 31 prosenttia. Joutsenten reitillä on käynnistynyt tällä ohjelmakaudella 178 kehittämishanketta.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top