Sastamalalaisia kannustetaan kävelemään ja pyöräilemään erityisesti keskustassa

Uutiset

Sastamala, Puistokatu

Sastamalan Puistokatua.

Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita aiotaan kohentaa Sastamalassa. Valmisteilla on erityinen edistämisohjelma.

“Tavoitteena on parantaa kaupungin viihtyisyyttä ja toimivuutta. Katsomme, että kävelyn ja pyöräilyn parempi mahdollistaminen erityisesti kaupungin keskustassa lisäisi hyvinvointia ja parantaisi liikenneturvallisuutta”, sanoo tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi. “Kaupungin keskustassa on eniten asukkaita ja siellä tehdään eniten lyhyitä arjen matkoja, siksi keskustassa tapahtuvilla toimenpiteillä saadaan suurin vaikuttavuus”, hän perustelee.

Kävelyä ja pyöräilyä pyritään lisäämään erityisesti lyhyillä matkoilla. Pirkanmaalaisten autolla tekemistä matkoista yli 40 prosenttia on alle viiden kilometrin mittaisia.

Matkailijoitakin kävelyn ja pyöräilyn reitit kiinnostavat.

“Toivomme, että saisimme tässä työssä ideoita ja keinoja siihen, miten voisimme palvella paremmin Sastamalaan kävelemään tai pyöräilemään tulevia matkailijoita. Erityisesti pyöräilyreiteistä kysytään meiltä paljon”, pohtii matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt.

Kaupunkilaisia kuullaan

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman alustavasta sisällöstä kerrotaan Sylvään koulun auditoriossa tiistaina 22. lokakuuta kello 17-19. Yleisötilaisuudessa on keskustelemassa sekä kaupungin työntekijöitä että luottamushenkilöitä.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top