ILMOITUS

Sivistyspalveluiden palveluverkkoselvitys viivästyy Sastamalassa

Uutiset

Sastamala

Sastamalan sivistyspalveluiden palveluverkkoa koskevan selvityksen valmistumisajankohtaa on lykätty. Asian piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla valtuuston käsittelyssä kuluvan vuoden puolella.

“Perusteellinen valmistelu ja riittävä kuntalaiskeskustelu edellyttävät jatkoaikaa”, perustelee kasvatusjohtaja Pekka Kares. Palveluverkkoselvitys tulee valtuuston käsiteltäväksi aikaisintaan helmikuussa.

Esimerkkinä perusteellisesta valmistelusta voidaan pitää juuri valmistuneita kiinteistöjen kuntotutkimuksia. Niiden perusteella laaditaan riskiarvio rakennusten terveellisestä ja turvallisesta käytöstä. Se valmistuu marraskuun aikana.

Työterveyslääkäri ja terveystarkastaja antavat riskiarvioihin perustuvan lausunnon kiinteistöjen jatkokäytöstä ja mahdollisista väliaikaistoimenpiteistä joulukuun aikana. Kuntotutkimukset ja riskiarvioinnit käydään läpi yksiköissä tammi-helmikuussa.

Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen mukaan palveluverkon valmistelua ja päätösten toteuttamisaikataulua ohjaavat tuoreimmat väestöennusteet ja rakennusten tekninen kunto. Akuutein tilanne on Sastamalan pohjoisella palvelualueella.

Valtuusto päätti talousarvion yhteydessä sivistyspalveluiden palveluverkkoselvityksen laatimisesta kuluvan vuoden aikana. Lähtökohtana on, miten sivistyspalvelut toteutetaan kaupungissa vuonna 2030. Selvitys koskee varhaiskasvatusta, perusopetusta ja vapaa-ajan palveluita. Täytäntöönpano toteutetaan vaiheittain.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top