Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamala voi yltää muuttovoittoon, mutta asukasluku laskee luonnollisista syistä

Uutiset

Syntyneitä on jatkuvasti vähemmän, mutta ikääntyneitä paljon.

Vauva, vastasyntynyt

Vauva.

Tulevaisuudessa Sastamalalla on mahdollisuudet päästä muuttovoittoon. Kuitenkin kaupungin väestöennuste on laskevalla uralla.

Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n tekemän väestöennusteen mukaan Sastamala kärsii tällä hetkellä vain maltillisia muuttotappioita maan sisäisessä muuttoliikkeessä. Kaupunki on jo nyt muuttovoittaja nuorten aktiivisten aikuisten ikäryhmässä. Sastamalaan muuttaneista neljä viidestä on alle 35-vuotias.

Kokonaisuutena kaupungin nettomuuton ennustetaan kääntyvän positiiviseksi 2030-luvun aikana. Muuttovoittoja odotetaan tulevan erityisesti yli 25-vuotiaiden ikäluokista. Ennusteeseen vaikuttaa pitkälle Sastamalan vetovoima. Sen säilyessä positiivinen nettomuutto toteutuu. Vetovoiman kasvaminen parantaa tilannetta entisestään.

Kaupungin väkiluku tulee selvityksen mukaan kuitenkin edelleen laskemaan vuosina 2019-2040. Kehityksen taustalla on erittäin negatiivinen luonnollinen väestönkehitys. Toisin sanoen ikääntynyttä väestöä on paljon ja syntyneitä jatkuvasti vähemmän.

Lasten määrä tulee supistumaan kohtuullisen voimakkaasti koko kaupungin alueella. Syntyneiden osuuden odotetaan laskevan yli neljänneksellä vuosina 2019-2040. Jos trendi jatkuu, sillä on väistämättä vaikutusta palveluverkkoon.

“Nämä ovat niitä syitä, miksi meidän tulee jo nyt tarkastella palveluverkkoa pitkällä aikajänteellä, eikä tämän tai ensi vuoden tarpeiden näkökulmasta”, summaa kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top