Kaupungin kulttuuripalkinto Sastamalan matkailuoppaille

Uutiset

Sastamalan Oppaat

Sastamalan matkailuoppaita Tyrvään Pappilassa.

Sastamalan kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty Sastamalan Oppaille. Kaupungin yksi matkailun kärjistä on kulttuurimatkailu ja siinä oppaat ovat merkittävässä roolissa.

Perinteisten bussiopastusten lisäksi oppaat ovat ansioituneet draama- ja murreopastuksissa. Roolit ovat Sastamalan alueen historiallisia henkilöitä, kuten muiden muassa Mathilda Gallén, Saga Danielsson, Annastuuna Korkeemäki, Tyrvään Manta ja kirkkoherra Gummerus.

Kaupungin kymmenvuotisjuhlavuoden merkeissä oppaat järjestivät kymmenen kotiseuturetkeä. Kohdeopastuksia on ainakin Pirunvuorella, Tyrvään Pappilassa ja Pukstaavissa. He toimivat myös valvojina ja oppaina taidenäyttelyissä, kirkoilla ja matkailun infopisteessä.

Osaamistaan oppaat päivittävät jatkuvalla kouluttautumisella, retkillä ja kohteisiin tutustumalla. Uusia oppaita on koulutettu muutaman vuoden välein yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa.

Vuosittain Sastamalan Oppaat jakaa Reisuköpin. Se annetaan merkiksi hyvästä yhteistyöstä matkailun parissa.

Auktorisoituja oppaita Sastamalassa on kolmisenkymmentä ja opastuksia oli viime vuonna 461. Koko kaupungin alueella toimiva yhdistys on 40-vuotias.

Sastamalan Oppaat saa tunnustuksen merkiksi kiertopalkintona Vammalan seudun taideyhdistyksen Kalle-patsaan.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top