Jätevedenpuhdistamot vaikeuksissa sateiden kanssa, Huittisissa jouduttu ohijuoksutuksiin

Uutiset

Sade, vesisade

Runsaat sateet ovat nostaneet virtaamia ja vedenkorkeuksia reippaasti. Sään pakastuminen helpottaa tilannetta.

Märkään maahan on marraskuussa satanut lähes sata millimetriä vettä. Viime päivien sademäärä on ollut 30-40 millimetriä. Virtaamat ovat monin paikoin nousseet keskimääräisten tulvahuippujen tuntumaan ja kuluvan syksyn ennätyslukemiin.

Sateet ovat huuhtoneet vesistöihin paljon ravinteita. ELY-keskuksen mukaan jätevedenpuhdistamot ovat myös olleet vaikeuksissa runsaiden vesimäärien kanssa. Esimerkiksi Huittisissa on jouduttu turvautumaan ohijuoksutuksiin.

Kokemäenjoen virtaaman ennustetaan lähipäivinä nousevan lähelle 600:tta kuutiota sekunnissa. Hyydetulvariskit kasvavat, jos sääolosuhteet jatkuvat pakkasjakson jälkeen leutoina ja vetisinä. Järviin olisi tärkeätä saada mahdollisimman paljon säännöstelyvaraa jäädytysjuoksutuksia varten, kun jokiveden lämpötila on vielä pari astetta plussan puolella.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top