Valtuusto ei hyväksynyt esitettyä talousarviota, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin budjetti yli 20 miljoonaa alijäämäinen

Uutiset

Tasapainottamisohjelma esitetään keväällä.

Tays Sastamala

Tays Sastamala.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto ei hyväksynyt ensi vuoden talousarviota hallituksen esittämässä muodossa. Äänestysten jälkeen päätökseksi tuli, ettei alijäämäistä budjettia voi tasapainottaa palauttamalla hinnat alennuksia edeltäneelle tasolle. Talousarvio jäi yli 20 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kunnille budjetoitu erikoissairaanhoidon palvelujen myynti voi valtuuston päätöksen mukaan olla korkeintaan sairaanhoitopiirin tarjouksen mukainen. Kuntayhtymän alijäämä katetaan ensisijaisesti muilla toimenpiteillä kuin hinnankorotuksilla. Valtuusto päätti, että taloussuunnittelukauden tasapainottamisohjelma esitetään valtuustolle toukokuussa.

"Sairaanhoitopiiri aloittaa valtuuston kokouksen pohjalta jatkoneuvottelut kuntien kanssa. Pyrimme tekemään pitkäjänteisen suunnitelman menojen hillitsemiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi yhteistyössä henkilöstön kanssa", toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen.

Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen ottaa käyttöön siirtoviivemaksun kunnille niistä potilaista, joita ei pystytä ajoissa siirtämään pois Taysista jatkohoitoon.

· · · ·

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat