MAINOS

Asesepät tähtäävät kasvuun Sastamalasta

Uutiset

Ensio Firearms

Toni Käräjämies, Riku Hannukainen ja Jyri Jalonen. Taustalla uusi CNC-työstökeskus.

Sastamalassa Tyrväänkylän verstaassaan Ensio Firearms Oy valmistaa yksilöllisiä kiväärejä alusta loppuun. Nuoret yrittäjät kehittävät yritystään merkittävällä laitehankinnalla.

Yrittäjä Riku Hannukainen osti asesepän liiketoiminnan eläköityvältä Jyri Jaloselta vuonna 2016. Hannukaisen kiinnostus alaan heräsi jo varhain. Hän on aina pitänyt käsillä tekemisestä. Myös metsästysharrastus on kulkenut pitkään mukana yhdistäen työn ja harrastuksen. Päättyvän vuoden alusta mukaan tuli Toni Käräjämies, joten nyt Ensio Firearms on kahden aseenvalmistajan yritys.

“Meidän osaamisemme ja erikoisuus on nimenomaan kivääripuolella”, sanoo Riku Hannukainen.

Ensio Firearmsin tuotteisiin kuuluu kiväärimallisto, jonka aseissa on kattavat säätömahdollisuudet. Yritys valmistaa myös asiakkaan toiveiden mukaisesti kustomoituja aseita.

Yritykseen haluttiin hankkia CNC-jyrsin, koska se mahdollistaa erilaisten uusien koneistuksien tekemisen ja nopeuttaa monia työvaiheita. Tuotannon kehittämisen kannalta on myös ensiarvoisen tärkeää, että yrityksellä on nykyaikainen konekanta. Lisäksi automaatio vapauttaa keskittymään
enemmän käsityönä tehtäviin viimeistelyihin.

“Tällainen kone ei ole yleinen asesepän pajoissa, joten se on ihan täysin kilpailuvaltti meille”, Hannukainen kertoo.

Ensio Firearms sai Leader Joutsenten reitiltä investointitukea CNC-ohjattuun työstökeskushankintaan. Leader-tuen hakuprosessi vaati Riku Hannukaisen ja Toni Käräjämiehen mukaan jonkin verran paperityötä, mutta sähköinen asiointipalvelu saa kehuja heiltä.

Vaikka yritys on investoinut uuteen konekantaan, iso osa työvaiheista vaatii edelleen manuaalista työstämistä. Siksi yrityksen ehkä tärkein pääoma on kuitenkin ammattitaito, joka takaa suomalaisena käsityönä valmistetut aseet moneen eri käyttöön.

Ensio Firearmsin osaaminen on erityisesti kivääripuolella.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top