Järki mukana rakettien ampumisessa

Uutiset

Raketit,ilotulitteet

Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenaaton iltakuudesta alkaen yökahteen. Poliisi, pelastuslaitokset sekä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto muistuttavat pelisäännöistä.

Suojalasit ovat pakolliset ilotulitteiden ampujalle. Niitä suositellaan myös katsojille. Viime vuodenvaihteessa silmävammoja sai kolmetoista henkilöä. Heistä vain yksi oli käyttänyt suojalaseja. Loukkaantuneista kymmenen ampui ilotulitteita ja kolme oli katsojia.

“Toivomme, että kaikki pitävät huolta itsestään ja toisistaan, jotta uudenvuoden juhlinta ei päättyisi ikävällä tavalla. Suojalasit ovat helppo ja yksinkertainen tapa suojautua ikäviltä vahingoilta”, sanoo viestintäjohtaja Mirva Kipinoinen Tukesista.

Käytännössä kaikkien ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta.

Kymmenen turvallisen uudenvuoden vinkkiä

1. Ilotulitusvälineitä saa hankkia ja pitää halussaan vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Niitä ei saa luovuttaa tai myydä alaikäisille.

2. Noudata rajoituksia. Ilotulitteita saa ampua uudenvuodenaaton illasta seuraavaan yöhön kello 18-02. Muina aikoina on tehtävä ilmoitus paikalliselle pelastuslaitokselle.

3. Valitse ilotulitteiden käyttöpaikka siten, ettei vaaraa aiheudu ihmisille tai omaisuudelle eikä kohtuutonta haittaa esimerkiksi koti- ja lemmikkielämille.

4. Lue ilotulitteen käyttöohjeet ja noudata niitä. Kiinnitä erityistä huomiota rakettien turvalliseen suuntaamiseen ja ilotulitteiden sytytystapaan. Poistu ohjeiden mukaisesti tuotteen luota turvalliselle etäisyydelle.

5. Käytä suojalaseja ja sytytyspuikkoa. Suojalasien käyttö on pakollista.

6. Älä sytytä sisätiloissa ulkokäyttöön tarkoitettuja ilotulitteita.

7. Älä laukaise ilotulitteita asuinrakennuksen parvekkeelta.

8. Älä muuntele tai yhdistele kaupasta ostettuja tuotteita millään tavalla. Jos tuote ei toimi, odota vähintään kymmenen minuuttia. Älä käytä viallisia tai toimimattomia tuotteita, vaan palauta ne ostopaikkaan.

9. Älä luovuta ilotulitteita alaikäisten tai päihteiden vaikutuksen alaisten käytettäväksi.

10. Lapsien ei pidä kerätä räjähtäneitä tai räjähtämättömiä ilotulitteita, vaan jättää se vanhempien tehtäväksi.

Turvallista uutta vuotta!

· · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top