Ilmari Nurminen: “Jokaisella täytyy olla varaa sairastaa”

Uutiset

Ilmari Nurminen

Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) odottaa uudistuvaa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksulakia positiivisin miettein. Maksuttomuutta ollaan laajentamassa ja maksuja pienentämässä.

“Hoitajavastaanotot tulisivat maksuttomiksi perusterveydenhuollossa. Jo nyt monessa kunnassa maksuttomuus on ollut käytössä, mutta noin 40 prosenttia kunnista perii maksun”, Ilmari Nurminen kertoo. Myöskään poliklinikan antamasta tutkimuksesta ja hoidosta ei perittäisi enää maksuja alaikäisiltä.

Maksuttomuuden lisäksi maksukattoon esitetään merkittäviä muutoksia. Siihen sisällytettävien palvelujen määrää laajennettaisiin. Mukaan laskettaisiin myös esimerkiksi suun terveydenhuollon käynti- ja toimenpidemaksut, terapioista perityt maksut sekä toimeentulotuella maksetut maksut.

“Jokaisella täytyy olla varaa sairastaa”, Nurminen sanoo.

Lakiesitys on lausuntokierroksella.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top